Компании

все компании

"Прометей" купив 54 вагони-зерновози в українського виробника "Карпати"

13 квітня 2023 року, 17:08
Група компаній "Прометей" купила 54 вагони-хопери в українського вагонобудівного підприємства "Дослідно-механічний завод (ОМЗ) "Карпати", повідомив агрохолдинг на своєму сайті.

"Контроль над логістичним ланцюжком дає змогу отримувати високу маржу, отже, власний вагонний парк збільшить оборотність елеваторів і посилить ефективність усієї групи компаній. У нас розгалужена мережа зерносховищ у різних областях України, тож для вагонів буде робота завжди", - зазначив власник і голова наглядової ради "Прометея" Рафаель Гороян.

Для реалізації цього проєкту "Прометей" підписав лізингову угоду з Першим українським міжнародним банком (ПУМБ, Київ) на $3 млн.
У січні 2023 року "Прометей" докупив сім нових автотягачів з причепами DAF і напівпричепами Wielton і повідомив про намір найближчим часом збільшити кількість зерновозів до 200 одиниць. Станом на січень-2023 холдинг мав 52 власних зерновози.

ГК "Прометей" надає послуги зі зберігання, доробки та логістики сільгоспкультур. До російської агресії холдинг володів 34 елеваторами сумарною потужністю 2 млн тонн у Миколаївській, Кіровоградській, Київській, Хмельницькій, Запорізькій, Сумській, Одеській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

Крім того, у групи є власний земельний банк 20 тис. га, який вона має намір збільшити цього року до 50 тис. га, а в перспективі - до 100 тис. га.
За підсумками 2021 року група компаній планувала отримати $45 млн EBITDA, тоді як 2020 року цей показник сягнув $32,6 млн, а 2019 року - $30,5 млн.




Просмотров: 376
Другие новости