Компании

все компании

Долар стабілізувався до євро та ієни

13 квітня 2023 року, 10:12
Курс долара США слабо змінюється до основних світових валют вранці в четвер після різкого зниження днем раніше, спричиненого очікуваннями швидкого припинення підйому процентних ставок Федрезерву.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається менш ніж на 0,1% під час ранкової сесії.

Напередодні доларовий індекс впав на 0,6% і наблизився до мінімуму за два місяці після того, як офіційні дані вказали на сповільнення інфляції в США в березні до 5%, мінімуму майже за два роки, з 6% місяцем раніше.

Крім того, протокол останнього засідання ФРС засвідчив, що керівництво центробанку занепокоєне проблемами банківського сектору і допускає початок помірної рецесії в американській економіці пізніше цього року.

Два ці фактори посилили очікування, що підвищення ключової процентної ставки на 25 базисних пунктів на травневому засіданні може стати останнім у цьому циклі посилення грошово-кредитної політики.

Пара євро/долар на 9:23 мск торгується на рівні $1,0987 проти $1,0993 на закриття сесії в середу.

Фунт стерлінгів торгується на позначці $1,2488 проти $1,2485 на закриття минулої сесії.

Курс долара до ієни зріс на 0,1% і перебуває на позначці 133,29 ієни проти 133,16 ієни напередодні.




Просмотров: 180
Другие новости