Компании

все компании

Південна Корея спрямує $5,3 млрд на підтримку виробників акумуляторів

7 квітня 2023 року, 16:11
Південна Корея спрямує 7 трлн вон ($5,32 млрд) у найближчі п'ять років на фінансову підтримку місцевих виробників акумуляторів, які планують будувати підприємства в Північній Америці.

Пакет заходів, представлений у п'ятницю міністерством торгівлі країни, передбачає виділення компаніям сектору пільгових кредитів, а також зниження страхових внесків і податкові пільги поряд з іншими стимулами, йдеться в прес-релізі відомства.

Влада США минулого тижня посилила вимоги до бізнесу, який претендує на субсидії відповідно до ухваленого торік законопроєкту Inflation Reduction Act (IRA), зазначає агентство Bloomberg.

IRA вимагає від виробників електромобілів, щоб 50% використовуваних ними акумуляторів виробляли у США, а 40% сировини для батарей поставляли зі Штатів або країн, які є їхнім партнером з вільної торгівлі. Дотримання цих умов дає змогу автовиробникам отримувати субсидію в $7,5 тис. у розрахунку на електромобіль.

Південнокорейські LG Energy Solution Ltd., Samsung SDI Co. і SK On Co. входять до п'ятірки найбільших світових виробників акумуляторів, займаючи понад 25% глобального ринку. Вони постачають батареї для провідних виробників електромобілів, зокрема Tesla Inc, Volkswagen AG, General Motors Co. і Ford Motor Co.

При цьому південнокорейські компанії значною мірою залежать від китайської сировини, від якої їм необхідно відмовлятися, щоб користуватися перевагами IRA, зазначає Bloomberg.

У листопаді минулого року влада країни оголосила про створення альянсу виробників батарей за участю уряду для налагодження ланцюжків поставок сировини.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 355
Другие новости