Компании

все компании

Ілон Маск повідомив про тестовий орбітальний політ надважкої ракети Starship

7 квітня 2023 року, 14:42
Засновник американської компанії SpaceX Ілон Маск у четвер повідомив про підготовку незабаром першого тестового орбітального польоту надважкої ракети Starship, яку розробляють для пілотованих місій на Місяць і Марс.

"Starship готується до запуску", - написав він у соцмережах.

За даними міжнародного сповіщення NOTAM для пілотів повітряних суден, 10 і 12 квітня район повітряного простору на схід від узбережжя Техасу над Мексиканською затокою оголошено "небезпечною зоною у зв'язку із запуском ракети SpaceX Super Heavy Starship".

Раніше Федеральне управління цивільної авіації США (FAA), що видає ліцензії на космічні запуски, повідомляло, що перший тестовий орбітальний політ ракети може відбутися 10 квітня.

Багаторазова ракетна система Starship компанії SpaceX складається з космічного корабля Ship 24 і носія Super Heavy. Її висота сягає 120 метрів. Вона вища за будь-яку іншу ракету, коли-небудь створену у світі. Носій Super Heavy удвічі потужніший, ніж створювана NASA для пілотованих польотів на Місяць важка ракета Space Launch System (SLS).

Тестовий політ відбуватиметься в непілотованому режимі.

Запуск планують здійснити зі стартового майданчика компанії SpaceX у Бока-Чіка на південному сході штату Техас у чотиригодинне часове вікно, яке відкривається 10 квітня о 09:10 за часом Східного узбережжя США (о 16:10 кв).

У рамках першого польоту ракета виконає один виток навколо Землі. Потім корабель Ship 24 здійснить кероване приводнення в Тихому океані поблизу Гавайських островів.




Просмотров: 513
Другие новости