Компании

все компании

Ціна на цукор у США перевищили 6 річний максимум

6 квітня 2023 року, 16:57
Ціни на цукор-сирець під час торгів у четвер у США перевищили позначку $0,23 за фунт на тлі очікуваного підвищення попиту і скорочення поставок.

Це максимальний рівень більш ніж за шість років - з жовтня 2016 року, повідомляє Trading Economics.

Рішення низки країн ОПЕК+, включно з Росією і Саудівською Аравією, про додаткове скорочення видобутку нафти з травня і до кінця року викликало підвищення нафтових цін. Це підштовхує виробників цукрової тростини до того, щоб спрямовувати врожай не на виробництво цукру, а продавати його за вищою ціною компаніям, які випускають біопаливо. Крім того, новий уряд Бразилії припинив дію програми, яка звільняла бензин від податків, що підвищило попит на етанол із цукрової тростини.

Тим часом несприятлива погода в Таїланді та Індії негативно впливає на прогнози виробництва цукру в цих країнах, зазначають аналітики. Також очікується низький урожай у Пакистані та Китаї, які входять до числа основних постачальників цукру.

Проте виробництво цукру в Бразилії в цьому сільськогосподарському році, який розпочався у квітні, може досягти 40,3 млн тонн, прогнозують експерти. Це стане другим за величиною обсягом в історії країни.




Просмотров: 387
Другие новости