Компании

все компании

Гендиректор "Укроборонпрому": Україні потрібен індустріальний "Рамштайн" для отримання технологій та обладнання

5 квітня 2023 року, 12:50

Україні, окрім "Рамштайна", який дуже важливий для термінового отримання зброї, боєприпасів, техніки, навчання солдатів та інтеграції стандартів НАТО, водночас потрібен індустріальний "Рамштайн", який дасть змогу отримати технології й обладнання, заявив гендиректор концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

"Створити необхідну систему замкнутого циклу виробництва, яка була б інтегрована до глобальної системи та забезпечена життєстійкістю. Що таке життєстійкість? Це коли потрапляння ракети в одне місце запускає механізми виробництва в іншому місці в потрібній кількості. Сьогодні нам це необхідно", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Гусєв повідомив, що з перших днів призначення працює в команді з новим міністром стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

Він додав, що з профільним комітетом Верховної Ради обговорюють питання, щоб на законодавчому рівні визначити ОПК пріоритетною галуззю і створити нову систему стимулів і преференцій для оборонки, яка стала б найбільш привабливою для інвесторів.

"Щоб не лише "Байрактар" захотів побудувати тут свій завод, а ми стали справжнім індустріальним хабом із виробництва новітньої зброї та техніки", - пояснив гендиректор.

"Якщо говорити ширше, то "Укроборонпром" - лише частина системи забезпечення озброєнням та технікою нашої армії. Ми дев’ять років живемо у війні, уже рік повномасштабного вторгнення, і ті виклики, які ми отримали за цей час, абсолютно точно говорять: нам потрібна нова система оборонно-промислового комплексу - адміністрування, управління, фінансування, контроль якості, міжнародна кооперація", - додав Гусєв.

На його думку, майбутнє оборонно-промисловому комплексу як драйверу економіки забезпечено на наступні кілька десятиліть, що має надихати підприємства, які готові стати частиною ОПК і виробляти зброю та комплектуючі.

"Я вважаю, що економіка, яка на сьогодні стала повністю на військові рейки та акумулює всі можливі ресурси державного і недержавного секторів для виконання завдань національної безпеки та оборони України, після перемоги наступні десятиліття виконуватиме замовлення для формування запасів зброї, для нас, а також для наших партнерів", - заявив гендиректор "Укроборонпрому".

Відповідаючи на запитання про розвиток експорту, він зазначив, що в умовах війни компанія працює на перемогу і на потреби Збройних сил, і жодних інших пріоритетів вона не має, але вже нині закладаються стратегії повоєнного оновлення та розвитку.

"Ми зобов'язані витіснити Російську Федерацію і посісти провідне становище на традиційних глобальних ринках озброєння та військової техніки, де вони поки що займають вагоме місце. Це великий виклик і водночас велика можливість - у майбутньому спільно з партнерами виробляти продукцію, яка матиме попит, яка допомагає нам зараз перемогти окупантів, а надалі займатиме провідні позиції на міжнародній арені", - наголосив Гусєв.

Він нагадав про зразки української військової техніки, які добре зарекомендували себе під час війни: "Богдани", БТР-4, "Стугна", "Вільха", "Мінерал-У" та "Нептун".


По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 198
Другие новости