Компании

все компании

Долар США дешевшає до ієни і зміцнюється до фунта

5 квітня 2023 року, 11:59
Долар США стабільний у парі з євро, дешевшає до ієни і зміцнюється до фунта стерлінгів на торгах у середу.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,02% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - втрачає 0,01%.

Пара євро/долар за даними на 9:25 кв торгується на рівні $1,0955 порівняно з $1,0957 на закриття ринку у вівторок.

Курс фунта до долара становить $1,2487 порівняно з $1,2500 напередодні.

Федеральній резервній системі (ФРС) доведеться продовжити підйом базової процентної ставки, щоб послабити інфляцію в США, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер.

"За моїми прогнозами, щоб домогтися стійкого руху інфляції низхідною траєкторією до цільового показника у 2% і стримати інфляційні очікування, Федрезерву слід підняти ставку вище 5% цього року", - заявила Местер на заході в Нью-Йорку у вівторок.

Федрезерв підвищив ставку до 4,75-5% за підсумками березневого засідання.

Головний економіст Банку Англії Г'ю Пілл, тим часом, натякнув у вівторок, що британський ЦБ знову підніме ставку в травні. Пілл, який виступав на заході в Женеві, заявив, що Банку Англії необхідно "довести до кінця" боротьбу з високою інфляцією.

У березні британський ЦБ підвищив ставку на 25 базисних пунктів, до 4,25%.

Вартість американської валюти в парі з ієною на торгах у середу зменшилася до 131,51 ієни проти 131,72 ієни за підсумками попередньої сесії.




Просмотров: 227
Другие новости