Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро, ієни та фунта

4 квітня 2023 року, 13:24
Долар США зміцнюється відносно євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок на очікуваннях, що несподіване рішення низки держав ОПЕК+ про скорочення видобутку призведе до затягування періоду високої інфляції у світі та відстрочить завершення циклу посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками.

Таке рішення може зробити "трохи складнішою" роботу Федеральної резервної системи (ФРС) щодо боротьби з високою інфляцією, заявив президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Буллард.

"Це рішення нафтовидобувних країн було несподіваним, однак, чи матиме воно довгострокові наслідки - питання відкрите, - сказав Буллард в інтерв'ю агентству Bloomberg у понеділок. - Ціни на нафту постійно коливаються, і важко відстежити їх точно. Їхній підйом позначиться на темпах інфляції і зробить нашу роботу трохи складнішою".

На думку Булларда, базову відсоткову ставку ФРС, яка наразі становить 4,75-5%, має бути піднято до 5,5-5,75%.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,11% під час торгів у вівторок, ширший WSJ Dollar Index - 0,15%.

Пара євро/долар за даними на 9:20 кв торгується на рівні $1,0893 порівняно з $1,0905 на закриття ринку в понеділок.

Курс фунта до долара становить $1,2407 порівняно з $1,2417 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною збільшилася до 132,76 ієни проти 132,42 ієни за підсумками попередньої сесії.

Австралійський долар подешевшав до $0,6755 порівняно з $0,6786 напередодні після рішення Резервного банку Австралії (RBA) зупинити цикл підвищення ключової процентної ставки.

RBA у вівторок зберіг ставку на рівні 3,6% річних - мінімумі з травня 2012 року. З травня минулого року сумарно ставку було піднято на 350 б.п.

Глава RBA Філіп Лоу, однак, попередив, що ЦБ готовий відновити підвищення ставки в разі потреби.

"Рада керуючих RBA вважає, що може знадобитися подальше посилення монетарної політики для повернення інфляції до цільового показника Центробанку, - йдеться в заяві Лоу, опублікованій на сайті RBA. - Сьогоднішнє рішення про збереження колишнього рівня ставки дає нам час для оцінки стану економіки та її перспектив в умовах серйозної невизначеності".




Просмотров: 235
Другие новости