Компании

все компании

Ford отримав $2 млрд збитку від електромобілів у 2022 р

1 квітня 2023 року, 18:19
Американський автовиробник Ford Motor повідомив про операційний збиток сегмента електромобілів у розмірі $2,1 млрд за підсумками 2022 року.

Сегменти традиційних і комерційних автомобілів отримали операційний прибуток (скоригований EBIT) у розмірі $6,8 млрд і $3,2 млрд відповідно, йдеться в презентації компанії.

Ford перейшов на нову модель розкриття фінансових результатів і вперше представив їх у розбивці за сегментами, а не регіонами. Загалом компанія минулого року отримала операційний прибуток у $10,4 млрд.

У 2023 році автовиробник очікує операційний прибуток у діапазоні $9-11 млрд, зокрема близько $7 млрд і $6 млрд прибутку в сегментах традиційних і комерційних автомобілів відповідно і $3 млрд збитку від виробництва електромобілів.

За допомогою нової моделі надання звітності Ford розраховує наочніше продемонструвати інвесторам результати сегмента електромобілів і його фінансування за рахунок прибутку від продажу автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, зазначає CNBC.

"Мова не тільки про зміни в розкритті фінансових результатів - ми змінюємо спосіб мислення, процеси ухвалення рішень і управління компанією, розподілу капіталу для максимізації рентабельності", - заявив фіндиректор Ford Джон Лаулер, чиї слова наводяться в повідомленні автогіганта.

Акції компанії дешевшають на 1,3% під час попередніх торгів у п'ятницю. Котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones Industrial Average опускаються на 1%.




Просмотров: 513
Другие новости