Компании

все компании

«Велику п'ятірку» із зосередженням приватного капіталу становлять Південна Африка, Єгипет, Нігерія, Кенія та Марокко

29 березня 2023 року, 17:30
28 березня 2023 року компанія Henley & Partners представила щорічний звіт про добробут Африки.

За даними Звіту про добробут Африки за 2023 рік, опублікованого Henley & Partners у партнерстві з компанією New World Wealth, загальний обсяг приватного капіталу, яким наразі володіють приватні особи на африканському континенті, становить USD 2,4 трильйона. Очікується, що ця цифра зросте на 42% упродовж наступних 10 років.

«Велику п'ятірку» із зосередженням приватного капіталу становлять Південна Африка, Єгипет, Нігерія, Кенія та Марокко — разом на них припадає 56% усіх заможних людей (HNWI) континенту та понад 90% його мільярдерів. В даний час в Африці проживає 138 000 HNWIs з особистим статком у USD 1 мільйон і більше, а також 328 центимільйонерів зі статком USD 100 мільйонів і більше та 23 доларових мільярдерів.

Незважаючи на непросте останнє десятиліття, у Південній Африці, як і раніше, проживає щонайменше вдвічі більше заможних людей, ніж у будь-якій іншій африканській країні, і 30% усіх центимільйонерів континенту. Єгипет лідирує за кількістю мільярдерів, а Маврикій може похвалитися найвищим рівнем добробуту на душу населення в Африці – USD 37 500, за ним йдуть Південна Африка – USD 10 880 та Намібія – USD 10 050.

Найшвидше ринки світу
Ендрю Амоліс, голова департаменту досліджень New World Wealth зазначає: «Африка є домом для деяких із найбільш швидко зростаючих ринків у світі, включаючи Руанду, Маврикій та Сейшельські острови, де за останнє десятиліття зростання добробуту склало 72%, 69% та 54% відповідно». Очікується, що саме Маврикій демонструватиме високі темпи зростання приватного капіталу на рівні 75% упродовж наступного десятиліття (до 2032 року). Це зробить її четвертою найшвидшою країною у світі за період у відсотковому вираженні за приростом мільйонерів після В'єтнаму, Індії та Нової Зеландії.

Найбагатші міста Африки
4 з 10 найбагатших міст Африки знаходяться в Південній Африці: в Йоганнесбурзі проживає найбільша кількість мільйонерів в Африці (14 600), Каїр стоїть на другому місці з 7 400 ультраспроможними резидентами, далі йде Кейптаун (7 200). Лагос (5400) займає четверту позицію, Найробі (4700) - п'яту. Два інші південноафриканські міста, Дурбан (3600) та Преторія (2400), займають шостий і восьмий рядок рейтингу відповідно.

Намібія – нова зірка Африки
За прогнозами експертів, Намібія стане одним із найбільш швидко зростаючих ринків Африки з прогнозованим зростанням числа ультрабагатих більш ніж на 60% до 2032 року. До грудня 2022 року загальне інвестиційне багатство країни становило USD 26 мільярдів, а доларові мільйонери — 2100 осіб. Запущена у березні 2023 року пропозиція про надання резидентства (ВНЖ) за інвестиції може залучити ще більше заможних інвесторів з усього світу.

Інвестиційна міграція – інноваційний фінансовий інструмент
Домінік Волек, керівник департаменту роботи з приватними клієнтами Henley & Partners, зазначає, що все більше африканських країн націлюється на залучення заможних людей шляхом надання ВНЖ та громадянства за інвестиції. Ці прямі інвестиції можуть серйозно перетворити економіку: «Оскільки багатство на континенті зростає, а країни усвідомлюють переваги сприяння економічному прогресу, ми очікуємо, що найближчими роками інвестиційна міграція в Африці продовжуватиме набирати сили. Це стосується не лише попиту на внутрішньому ринку з боку інвесторів з африканських країн, а й пропозиції. Все більше африканських країн прагнуть запустити власні програми інвестиційної міграції для збільшення припливу як капіталу, так і талантів».

Про Звіт про добробут Африки 2023
Звіт про добробут Африки за 2023 рік щорічно публікується компанією Henley & Partners спільно з південноафриканським аналітичним агентством New World Wealth. Дослідження представляє всебічний аналіз приватного капіталу на континенті, включаючи тренди споживання серед заможних людей, ринку предметів розкоші та управління активами в Африці.
Агентство New World Wealth вже більше десяти років відслідковує пересування капіталу та купівельні звички найбагатших людей світу. Дослідження фірми охоплюють 90 країн та 150 міст світу. Воно використовує модель для визначення рівнів добробуту в кожній країні з ключовими параметрами добробуту із власної бази даних HNWIs, що містить понад 150 000 контактів, статистику фондового ринку та нерухомості, а також статистику доходів, заощаджень та боргів домогосподарств на кожному ринку. Модель New World Wealth також відображає історичні тренди зростання добробуту в кожній країні з огляду на коливання курсу валют по відношенню до долара США, а також руху фондового ринку та цін на нерухомість.
 
Ознайомитись зі звітом




Просмотров: 383
Другие новости