Компании

все компании

Пресконференція Євгенія Дихне, Олесі Левочко та їх адвокатів

29 березня 2023 року, 11:42

 30 березня буде подана апеляційна скарга до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Після цього екскерівник аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне, керівник служби орендних відносин аеропорту Олеся Левочко та їх адвокати Олексій Носов (юридична компанія «Міллер») та Артем Крикун-Труш (юридична компанія Rostrum) запрошують на прес-брифінг.

Першого березня Вищий антикорупційний суд виніс обвинувальний вирок щодо колишнього очільника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Євгенія Дихне та начальниці відділу договорів оренди Олесі Левочко.

Це рішення викликало великий резонанс не тільки у юридичних колах, але і серед мислячої частини суспільства. В першу чергу через те, що Євгеній очолив аеропорт у 2014 році зі збитком 500 млн грн. Вже у 2017 році, прибуток аеропорту склав 1,7 мільярди гривень.

Крім того, за цей період аеропорт «Борспіль» вдвічі збільшив пасажиропотік, подвоїв відрахування до бюджету, увійшов до числа найбільших платників податків України, почав займати перші місця у рейтингу росту аеропортів за версією ACI Europe. Це перше судове рішення, за яким засуджено за ефективність та діяльність замість бездіяльності. 

Єдиний способів відновлення правосуддя у цій ситуації - скасування рішення суду першої інстанції та виправдання ефективних рішень прийнятих навіть за не досконалим законодавством.

У справі, яка розглядалася ВАКСом щодо Олесі Левочко та Євгенія Дихне, немає корупції; не доведено, що вони діяли умисно і спільно; не доведені ані переслідування власних корисливих інтересів, ані інтересів третіх осіб. Вони не нанесли державі шкоду. А звинуватили їх у тому, що держава, можливо, могла б заробити більше, якби не бездіяли «некомпетентні та не ефективні працівники Фонду державного майна».

Чому це рішення є небезпечним правовим прецедентом для усіх без винятку публічних службовців ?

Напередодні юридична компанія «Міллер» опублікувала юридичний розбір рішення ВАКС з важливими аргументами захисту, які не були проігноровані в вироку. Матеріал доступний за посиланням.

Під час прес-брифінгу адвокати планують презентувати усі матеріали справи для того, щоб усі зацікавлені могли використовувати їх як casestudy.

Пресконференція відбудеться в четвер, 30 березня 2023 року, об 11:00 в офісі «Міллер» за адресою: вул. Введенська, 4, оф. 1, м. Київ

Увага! Просимо представників ЗМІ реєструватись на подію за номером PR-служби «Міллер»:

+380 (66) 024 12 94 та в будь-якому зручному для вас месенджері.





Просмотров: 226
Другие новости