Компании

все компании

Більшість фондових індексів країн АТР піднімається в середу

29 березня 2023 року, 11:10
Більшість фондових індексів країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) піднімається в середу завдяки ослабленню побоювань щодо проблем банківського сектору та їхнього можливого впливу на світову економіку.

Також інвестори оцінюють новину про реорганізацію корпоративної структури Alibaba Group Holding.

Акції Alibaba на торгах у Гонконзі підскочили на 13,7%. Китайський онлайн-гігант напередодні анонсував план реорганізації бізнесу шляхом створення шести незалежних підрозділів. У кожного підрозділу буде своя рада директорів і самостійні бюджети, плюс вони зможуть ухвалювати рішення про первинне розміщення акцій.

Ціна паперів інших великих ІТ-компаній, що торгуються в Гонконзі, також зростає: капіталізація Tencent і Baidu Inc. збільшилася на 2,3%.

Гонконгський індикатор Hang Seng зріс на 2,1%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite зростає менш ніж на 0,1%.

Ціна паперів Contemporary Amperex піднімається на 2,3%, Zhejiang Jinke - на 6,5%, BYD Co. - на 1,6%. Тим часом ринкова вартість 360 Security Technology опустилася на 1,3%, iFLYTEK - на 1,3%, Changsha Jingjia - на 1,8%.

Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 1%.

Акції SoftBank Group підскочили на 5,8% слідом за паперами Alibaba. SoftBank є великим акціонером китайської компанії.

Зростання також демонструють акції таких великих фірм, як Japan Airlines (1,3%), Fast Retailing (1,1%), Toyota Motor (0,6%) і Takeda Pharmaceutical (0,9%).

Південнокорейський індекс Kospi додав близько 0,1%.

Ринкова вартість одного з найбільших у світі виробників чипів Samsung Electronics Co. знизилася на 0,8%, а капіталізація автовиробника Hyundai Motor підскочила на 1,8%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 зріс на 0,2%.

Інфляція в Австралії в лютому сповільнилася до 6,8% із січневих 7,4%, стало відомо в середу. Аналітики очікували більш помірного уповільнення - до 7,1%. Лютневий показник став мінімальним з минулого червня.

Котирування паперів ІТ-компаній опускаються слідом за зниженням техсектора в США напередодні. Акції Computershare подешевшали на 1,7%, Weebit Nano - на 5,5%, Megaport - на 7,4%, Xero - на 1%.

Ринкова вартість Commonwealth Bank опустилася на 1,2%, ANZ Group - на 0,8%, NAB - на 1,5%, Westpac Banking - на 1,3%, Macquarie Group - на 0,8%.




Просмотров: 222
Другие новости