Компании

все компании

HarvEast скорочує вирощування кукурудзи втричі

28 березня 2023 року, 17:55
Агрохолдинг HarvEast має намір скоротити у своєму київському підрозділі "Агро-Холдинг МС" частку площ під кукурудзу втричі – до 5 тис. га, але відведе чверть земельного банку під нішеві культури, повідомила компанія у Facebook.

Вона вказала, що у Бучанському районі Київської області 20 квітня розпочато посів нішевих культур, зокрема гірчиці, після чого розпочнеться посів ріпаку.

"Якщо ріпак ми вже вирощували на Київщині, то гірчицю лише на Донеччині. Тому це своєрідний виклик для команди Київського регіону", – зазначили в агрохолдингу.

HarvЕast має земельний банк 127 тис. га, з яких 75% (95 тис. га) знаходиться у Донецькій області на території, що тимчасово окупована військами країни-агресора РФ. На грудень 2022 року агрохолдинг оцінював свої збитки в $200-220 млн. У 2022 році аграрна група працювала у своїх кластерах у Київській та Житомирській областях.

Холдинг створено у 2011 році на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Його акціонерами є групи СКМ та "Смарт-Холдинг", кінцевим бенефіціаром - Рінат Ахметов.




Просмотров: 285
Другие новости