Компании

все компании

Криза в американській банківській галузі призвела до появи бульбашки у фондах грошового ринку - Bank of America

27 березня 2023 року, 14:03
Криза в американській банківській галузі призвела до появи бульбашки у фондах грошового ринку - Bank of America Криза в американській банківській галузі призвела до появи бульбашки в сегменті фондів грошового ринку, пише MarketWatch з посиланням на звіт Bank of America Corp.

За даними аналітиків банку, за останні чотири тижні активи під управлінням фондів грошового ринку зросли на $300 млрд - більш ніж до $5,1 трлн.

Крім того, експерти банку вказують на найбільший тижневий приплив інвестицій у грошові кошти з березня 2020 року, найбільший шеститижневий приплив інвестицій в US Treasuries за всю історію і найзначніший відтік капіталу з ринку облігацій інвестиційного рівня з жовтня 2022 року.

Різке зростання активів під управлінням фондів грошового ринку спостерігалося у 2008 та 2020 роках. Однак тоді Федеральна резервна система (ФРС) США знижувала процентні ставки, а не підвищувала. Як повідомлялося, 22 березня американський регулятор підвищив процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів.

"Ринки акцій і облігацій занадто сильно хочуть зниження ставок, а рецесії побоюються недостатньо", - зазначають аналітики BofA.




Просмотров: 1348
Другие новости