Компании

все компании

Індійська ракета вивела на орбіту 36 супутників OneWeb

27 березня 2023 року, 15:11
Індійська ракета-носій LVM3-M3 у неділю успішно вивела на низьку навколоземну орбіту Землі чергову партію з 36 британських супутників зв'язку OneWeb, повідомила Індійська організація космічних досліджень (ISRO).

"Усі 36 супутників OneWeb виведено на задану орбіту", - ідеться в повідомленні.

Запуск ракети було здійснено о 09:00 за місцевим часом (о 06:30 за київським часом) зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота на південному сході Індії.

Супутники компанії OneWeb кожен вагою близько 150 кг будуть виведені на низьку навколоземну орбіту заввишки 450 км, а потім за допомогою своїх іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту заввишки 1200 км. З урахуванням нинішнього запуску орбітальне угруповання компанії OneWeb вже складатиметься з 608 супутників. Загалом планується угруповання у складі 648 апаратів.

Супутники призначені для забезпечення споживачів широкосмуговим інтернетом за допомогою технологій мобільного супутникового зв'язку. За даними британської компанії, нова партія супутників дасть змогу розширити охоплення території США, Європи і більшої частини Близького Сходу та Азії.

Це вже другий запуск супутників OneWeb за допомогою індійської ракети. Перший було здійснено в жовтні 2022 року в рамках контракту, укладеного у квітні минулого року між OneWeb і комерційним підрозділом ISRO NewSpace India.

Раніше угруповання OneWeb поповнювалося за допомогою російських ракет "Союз", що запускалися з космодрому Куру у Французькій Гвіані. Перші супутники було запущено 2019 року. Однак після введення санкцій щодо російської космічної галузі з боку США і Євросоюзу 24 лютого 2022 року, колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін оголосив про припинення запусків ракет "Союз" і відкликання з космодрому російських фахівців.

Згодом британська компанія OneWeb уклала угоди про запуски своїх супутників зі SpaceX і комерційним підприємством ISRO NewSpace India.




Просмотров: 321
Другие новости