Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР зросли слідом за динамікою на ринку акцій США

22 березня 2023 року, 13:55
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу зросли слідом за позитивною динамікою на ринку акцій США днем раніше.

Інвестори сподіваються на те, що найгірший етап банківської кризи залишився позаду, пише Trading Economics. Крім того, вся увага цього тижня зосереджена на засіданні Федеральної резервної системи США.

Консенсус-прогноз передбачає підйом базової ставки на 25 базисних пунктів за підсумками березневої зустрічі керівництва американського ЦБ. Котирування ф'ючерсів на рівень ставки свідчать про те, що трейдери бачать приблизно 83%-ву ймовірність такого кроку. Однак багато економістів, включно з представниками провідних банків Волл-стріт, відкликали прогнози на підйом ставки і тепер вважають, що Федрезерв візьме паузу і не стане змінювати вартість запозичень.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів збільшився на 0,3%, тоді як гонконгський Hang Seng піднявся на 1,7%.

До числа лідерів зростання на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції девелоперів Wharf Real Estate Investment Co., Longfor Group Holdings і Country Garden Holdings, що подорожчали на 6%, 5,2% і 2,7% відповідно.

Крім цього, котирування паперів телекомунікаційних компаній China Unicom і China Mobile зросли відповідно на 3,3% і 1,2%, банку HSBC - на 3,1%, ритейлерів JD.com Inc. і Alibaba - на 1,9% і 2,9% відповідно, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,8%, автомобільної Geely - на 2,7%.

Значення японського індексу Nikkei 225 зросло на 1,9%.

Суттєвий підйом котирувань показали акції виробника промислового обладнання Ebara Corp. - на 5,8%, представників фінансової галузі Daiwa Securities Group Inc. і Nomura Holdings Inc. - на 4,5% і 4,4% відповідно, інтернет-компанії Rakuten - на 5,8%, медіакомпанії CyberAgent Inc. - на 4,2%, автомобільної Nissan Motor - на 4%.

Вартість інвестиційно-технологічної SoftBank Group підвищилася на 2,8%, виробника приставок Nintendo - на 0,9%, найбільшого в Азії ритейлера одягу Fast Retailing - на 1,71% і виробника споживчої електроніки Sony - на 1,5%.

Також піднялися котирування паперів банків Mitsubishi UFJ (+3,1%), Sumitomo Mitsui (+2%) і Mizuho Financial (+2,3%).

Південнокорейський індекс Kospi за день додав 1,2%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 1,3%, сталеливарної Posco - на 3,5%, автовиробника Hyundai Motor - на 2,6%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 за підсумками торгів збільшився на 0,9%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto піднялася на 0,7% і 0,3% відповідно.

Також подорожчали акції енергетичних компаній, зокрема Woodside Energy Group - на 5,2%, Beach Energy - на 4,7%.




Просмотров: 260
Другие новости