Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи активно підвищуються

21 березня 2023 року, 15:30
Фондові індекси країн Західної Європи активно підвищуються у вівторок, інвестори очікують підсумків березневого засідання Федеральної резервної системи.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 10:50 кв зріс на 1,23% і становив 446,04 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100, німецький DAX і французький САС 40 піднімаються приблизно на 1,3%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 2,2% і 2% відповідно.

Інвестори чекають підсумків дводенного засідання Федрезерву, які будуть оголошені ввечері в середу. Економісти та учасники ринку сходяться на думці, що керівництво регулятора дотримуватиметься обережного підходу до грошово-кредитної політики на тлі проблем у банківському секторі. Консенсус-прогноз передбачає підвищення ключової відсоткової ставки на 25 базисних пунктів, водночас вірогідним також є сценарій, за якого ставку буде залишено на колишньому рівні.

Ціна паперів UBS Group піднімається на 4,8%, незважаючи на те, що рейтингові агентства S&P і Moody's погіршили прогноз для кредитного рейтингу швейцарського банку до "негативного" на новини про придбання ним Credit Suisse за 3 млрд франків.

Акції французьких банків BNP Paribas, Societe Generale і Credit Agricole дорожчають на 1,6-2,7%.

Капіталізація британських фінкомпаній Barclays, Lloyds і Prudential зростає більш ніж на 1%.

Ринкова вартість Kingfisher Plc знижується на 0,4%. Британська мережа магазинів товарів для дому відзвітувала про скорочення доподаткового прибутку в минулому фінроці, що завершився 31 січня, до 611 млн фунтів стерлінгів ($750 млн) з 1,01 млрд фунтів роком раніше. Опитані FactSet аналітики очікували, що показник становитиме 741 млн фунтів.

Ціна паперів Pernod Ricard SA зростає на 0,3%. Французький виробник алкоголю повідомив про придбання контролюючої частки в американській Skrewball, що займається випуском ароматизованого віскі. Це одна з найбільш швидкозростаючих категорій алкоголю в США. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Акції Volkswagen дорожчають на 1,9%, Renault - на 2,1%. Як повідомлялося, продажі машин Volkswagen у Європейському союзі в лютому підскочили на 18,2% у річному вираженні, реалізація автомобілів Renault зросла на 26,3%.

Вартість акцій RWE AG збільшується на 2,2%. Німецька енергетична компанія торік збільшила скоригований прибуток більш ніж удвічі й анонсувала підвищення дивідендів.

Лідером зростання в Stoxx Europe 600 виступають акції шведської енергетичної компанії Orron Energy AB, що подорожчали на 6,3%. Зниження очолюють папери польського розробника відеоігор CD Projekt S.A., що дешевшають на 6,7%.




Просмотров: 326
Другие новости