Компании

все компании

Продаж клубу "Манчестер Юнайтед" відклали до літа

15 березня 2023 року, 10:19
Сім'я Глейзерів, що володіє англійським футбольним клубом "Манчестер Юнайтед", тепер планує продати команду до початку літнього трансферного вікна в червні, тоді як раніше планувалося, що зміна власника відбудеться до кінця квітня, пише The Telegraph з посиланням на інформовані джерела.

Як повідомлялося, на "Манчестер Юнайтед" претендує Джим Реткліфф, найбагатша людина Великої Британії.

Також заявку на купівлю клубу надіслав шейх Джасім бен Хамад Аль-Тані, голова правління Qatar Islamic Bank і син колишнього прем'єр-міністра Катару. Він планує придбати команду через фонд Nine Two Foundation, названий так на честь так званого "класу 92" - легендарного покоління гравців "МЮ", коли за команду виступали Девід Бекхем, Раян Гіггз, Пол Скоулз, Нікі Батт, Гарі та Філ Невілли.

В угоді також може взяти участь американський фонд Elliott Management Corp., написала раніше The Wall Street Journal. Elliott не зацікавлений у купівлі клубу, однак може надати фінансування одному з претендентів.

Глейзери розраховують отримати за клуб близько $6 млрд.

Сім'я Глейзерів володіє "червоними дияволами" з 2005 року. Останнім часом вони зіткнулися з критикою і закликами продати команду через слабкі результати - востаннє "Манчестер Юнайтед" вигравав чемпіонат у 2013 році. Зараз клуб перебуває на третьому місці в турнірній таблиці Англійської прем'єр-ліги.

Акції клубу (юрособа під назвою Manchester United Ltd., торгується на Нью-Йоркській фондовій біржі) зросли в ціні на 2% у понеділок. З початку року вони подорожчали на 12,2%.

По материалам: The Telegraph





Просмотров: 182
Другие новости