Компании

все компании

"Укрлендфармінг" засіє 330 тис. га - Бахматюк

13 березня 2023 року, 17:58
Агрохолдинг "Укрлендфармінг" цього сезону планує задіяти 300-330 тис. га посівних площ, що більше, ніж рік тому, завдяки деокупації, повідомив власник холдингу Олег Бахматюк агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, під питанням близько 30 тис. га в Чернігівській, Сумській та частині Миколаївської областей через мінування.

"Херсон, напевно, не встигнемо точно", - сказав він, додавши, що під окупацією досі залишаються землі "Укрлендфармінга" в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Водночас Бахматюк нагадав, що минулого року через окупантів було зірвано посівну в Київській, Чернігівській та Сумській областях.

Власник також зазначив, що значні зміни відбудуться у структурі посівних площ, зокрема площа під кукурудзою буде меншою, оскільки вона потребує великих капіталовкладень, на відміну, наприклад, від соняшнику.

Крім того Бахматюк повідомив, що огляд Чорнобаївської птахофабрики з холдингу "Авангард", який входить до холдингу "Укрлендфармінг", у Херсонській області показав нереальність відновлення її роботи в наявних умовах "ні з технічних причин, ні з людських".

За його словами, фактично на фабриці залишилися лише пташники "із залізом", тоді як усі шафи з управління кліматами, усі двигуни та техніка були вкрадені. "Усе, що можна було відкрутити і відламати, все відкрутили і відламали", - констатував власник "Укрлендфармінгу".

Він зазначив, що в таких умовах "Авангард" планує збільшувати виробництво на фабриці в Кам'янець-Подільському.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 300
Другие новости