Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США коливаються між зростанням і зниженням

9 березня 2023 року, 22:32
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси коливаються між зростанням і зниженням на торгах у четвер.

Вони перейшли до зростання після публікації даних Мінпраці США, які показали стрибок кількості нових заявок на допомогу з безробіття в країні до максимуму з грудня минулого року, проте дуже швидко Nasdaq Composite знову опинився в мінусі.

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня збільшилася на 21 тис. - до 211 тис. осіб. Показник перевищив позначку в 200 тис. уперше за вісім тижнів. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому прогнозували збільшення кількості заявок до 195 тис.

Лютневі дані про безробіття в США будуть опубліковані в п'ятницю. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачає збільшення кількості робочих місць в американській економіці на 205 тис. за збереження безробіття на рівні 3,4%.

Звіти про динаміку ринку праці та інфляції будуть уважно оцінюватися Федеральною резервною системою (ФРС) під час ухвалення рішення про величину підйому базової ставки на березневому засіданні, зазначає Market Watch.

Голова Федрезерву Джером Пауелл заявив напередодні під час виступу в комітеті з фінансових послуг Палати представників США, що керівництво ФРС поки що не ухвалило рішення, якими темпами підніме ставку на березневому засіданні.

Раніше він сказав, що американський ЦБ готовий прискорити темпи посилення грошово-кредитної політики в разі, якщо економічна активність у США не почне сповільнюватися. При цьому фінальний рівень ставки, за словами Пауелла, ймовірно, буде вищим, ніж передбачалося раніше.

"Федрезерв зупинить підйом ставки лише тоді, коли побачить, що ринок праці слабшає, і інфляція сповільнюється, - зазначає аналітик Mediolanum International Funds Чарльз Дібель. - Після цього вони утримуватимуть високий рівень ставки, щоб усунути інфляційні очікування".

Акції Apple Inc. (SPB: AAPL) додають у ціні 0,2% під час попередніх торгів у четвер. Аналітик Wedbush Ден Айвз підтвердив рекомендацію "вище за ринок" для паперів компанії, зазначивши зростання попиту на iPhone в Китаї. Він також підвищив прогнозну ціну акцій Apple з $180 до $190, що передбачає 24%-й підйом їхньої вартості з поточного рівня.

Папери JD.com Inc. (SPB: JD) подешевшали на 3,2%. Китайський інтернет-рітейлер повернувся на прибутковий рівень у четвертому кварталі 2022 року завдяки зростанню продажів, а також скороченню витрат, проте його виручка виявилася гіршою за прогнози ринку.

Значення березневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:55 кв. у четвер збільшилося на 0,01% і становило 3995,5 пункту. Котирування березневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,11%, до 32849 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на березень опустився на 0,08%, до 12218,75 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 206
Другие новости