Компании

все компании

Raytheon отримала контракт на створення супутників для відстеження гіперзвукових ракет

3 березня 2023 року, 19:12
Агентство космічного розвитку, що підпорядковується Космічним силам США, передало компанії Raytheon Technologies Corporation контракт на створення семи супутників, які зможуть засікати гіперзвукові ракети та відстежувати їхній політ, повідомляє Defense news.

"Розвиток стійкого доступного і великого угруповання супутників на низькій навколоземній орбіті поліпшить наші можливості з відстеження нових загроз, таких як гіперзвукові ракети", - заявив високопоставлений представник компанії Дейв Броадбент.

Сума контракту - $250 млн.

Видання зазначає, що супутники, які відстежують польоти ракет, є ключовим компонентом проєкту агентства Proliferated Warfighter Space Architecture: ідеться про угруповання із сотень супутників, які мають перебувати переважно на низькій орбіті на висоті близько 1,9 тис. км над поверхнею Землі. Запускати супутники планують партіями, кожні два роки, а перший такий запуск заплановано пізніше в березні.

Сім апаратів від Raytheon увійдуть до першої партії таких супутників - загалом 35 од., які планує запустити агентство. Раніше воно також замовило 14 супутників у компанії Northrop Grumman і 14 у L3Harris Technologies.

Агентство запросило $500 млн на 2023 фінансовий рік на супутники, що сповіщають про пуски ракет і відстежують їхні польоти. В організації вважають, що у 2024-2027 фінансових роках їм буде потрібно ще $3,2 млрд на ці цілі.




Просмотров: 462
Другие новости