Компании

все компании

Ракета-носій Falcon у понеділок стартує на орбіту з черговою партією 51 міні-супутника

26 лютого 2023 року, 09:39
Ракета-носій Falcon 9 у понеділок стартує на орбіту з черговою партією з 51 міні-супутника для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Запуск планують здійснити зі стартового майданчика SLC-4E на базі Космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії 27 лютого об 11:31 за часом Тихоокеанського узбережжя США (о 21:31 за Києвом).

Він стане 75-м за рахунком запуском інтернет-супутників із травня 2019 року в рамках проєкту Starlink і сьомим із початку поточного року. SpaceX вивела на орбіту вже майже 4 тис. таких супутників. Частина з них вийшла з ладу або зійшла з орбіти. Близько 3,7 тис. апаратів залишаються на орбіті в робочому стані.

Водночас перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовується в 12-й раз, приблизно за дев'ять хвилин після старту має здійснити керовану вертикальну посадку на плавучу платформу-дрон Of Course I Still Love You, що розміщена в Тихому океані за 670 км від бази.




Просмотров: 405
Другие новости