Компании

все компании

Кількість постраждалих під час нового землетрусу в Туреччині наблизилася до 300

21 лютого 2023 року, 11:59
Унаслідок двох землетрусів, які сталися ввечері понеділка на кордоні Туреччини та Сирії, постраждали 294 людини, повідомив турецький міністр охорони здоров'я Фахретдін Коджа у своєму твіттері.

Він уточнив, що стан 18 постраждалих важкий, їм знадобилося транспортування в госпіталі в Адану і Дьортйол.

Також міністр розповів, що в шести госпіталях, які продовжили роботу після потужного землетрусу 6 лютого, внаслідок нового землетрусу утворилися тріщини, і з метою обережності там не приймають пацієнтів.

Сирійське державне агентство SANA інформує про смерть літньої жінки, яка померла від серцевого нападу. Також повідомляють про кілька десятків постраждалих у містах Тартус і Баніяс.

Напередодні повідомлялося, що внаслідок нового землетрусу в Туреччині загинуло троє людей. Також на той момент було відомо про 213 постраждалих.

Увечері в понеділок на кордоні Туреччини та Сирії стався землетрус магнітудою 6,3. Пізніше в районі Самандаг провінції Хатай стався ще один землетрус - магнітудою 5,8. Зазначається, що нові землетруси зруйнували частину будівель, які вже були пошкоджені землетрусами два тижні тому.

Підземні поштовхи відчули в десяти інших провінціях Туреччини, а також у Сирії, Єгипті, Іраку, Йорданії та Лівані.

Два тижні тому в Туреччині стався землетрус магнітудою 7,7. За ним послідувала серія відлуння-поштовхів, магнітуда одного з яких становила 7,6. Ці підземні поштовхи призвели до серйозних руйнувань і жертв у країні, а також у сусідній Сирії.

За даними агентства Anadolu, у Туреччині кількість жертв землетрусу досягла 41 156 осіб. Телеканал Al Jazeera повідомляв, що в Сирії загинуло понад 5,8 тис. осіб.




Просмотров: 460
Другие новости