Компании

все компании

ЄК скасувала антидемпінгове мито на імпорт гарячекатаного рулону з України - "Укрметалургпром"

18 лютого 2023 року, 17:08
Європейська комісія на підставі перегляду чинного антидемпінгового мита на імпорт до країн ЄС українського гарячекатаного рулону, яке становило EUR60,5/тонна, у п'ятницю ухвалила рішення про повне його скасування, повідомляється на сайті об'єднання "Укрметалургпром".

При цьому уточнюється, що антидемпінгове мито на гарячекатаний рулон походженням з України було запроваджено 7 жовтня 2017 року терміном на 5 років, однак 4 червня 2022 року, з метою підтримки економіки України під час протистояння російській агресії, було ухвалено рішення про тимчасове призупинення дії до 5 червня 2023 року.

"Наразі зазначене мито скасовано повністю, що дасть змогу поліпшити стабільність присутності українського металопрокату на ринку країн ЄС", - констатує "Укрметалургпром", зазначаючи, що згідно з рішенням Єврокомісії, аналогічне мито щодо гарячекатаного рулону походженням з Бразилії, Ірану і Росії залишається чинним.

Гарячекатаний рулон використовують для виготовлення низки сталевих виробів, які споживає будівельна, суднобудівна та автомобільна галузі, зокрема, для виробництва газових контейнерів, балонів високого тиску та енергетичних трубопроводів.




Просмотров: 320
Другие новости