Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР опускаються слідом за фондовим ринком США

17 лютого 2023 року, 11:25
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) опускаються під час торгів у п'ятницю слідом за американським фондовим ринком.

Тиск на ринки акцій чинять побоювання з приводу подальшого зростання процентних ставок на тлі стійкості економіки США, на яку вказали свіжі статдані, і "яструбиних" коментарів представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер заявила, що вважає передчасним робити висновки про те, що інфляція в США стійко стала на шлях руху до цільового показника американського ЦБ у 2%.

Хоча інфляція дещо сповільнилася з літа минулого року, її рівень все ще залишається занадто високим, сказала Местер під час заходу в Університеті Південної Флориди в четвер. Січневий звіт про динаміку споживчих цін, опублікований минулого тижня, показав, що базова інфляція практично не сповільнюється, зазначила вона.

Глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Баллард під час виступу в штаті Теннессі сказав, що закликав до більш різкого підвищення ставок на минулому засіданні ФРС і не виключає масштабного кроку надалі.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 7:13 кв зменшилося на 0,7%.

Лідерами зниження котирувань виступають акції інтернет-компанії Rakuten Group Inc. (-5,5%), Recruit Holdings Co. Ltd., що володіє сайтами пошуку роботи, (-3,9%) і виробника промислового обладнання Keyence Corp. (-2,6%).

Крім того, дешевшають папери інвестиційно-технологічної SoftBank Group (-2,1%), виробника споживчої електроніки Sony (-2,3%), найбільшого в Азії ритейлера одягу Fast Retailing (-0,7%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:23 кв опустився на 0,1%. Гонконгський Hang Seng втратив 0,7%.

Найбільше зниження на Гонконгській фондовій біржі показують котирування акцій виробника комп'ютерів Lenovo Group Ltd. - на 4%, ювелірної компанії Chow Tai Fook Jewellery Group Ltd. - на 3,8% та інтернет-компанії Baidu Inc. - на 2,8%.

Ціна паперів інтернет-гіганта Alibaba опускається на 1,4%, виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. - на 2,4%, інтернет-компанії Meituan - на 2,6%.

Значення південнокорейського Kospi до 7:23 кв зменшилося на 0,9%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. знизилися на 1,7%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,5%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 за підсумками торгів упав на 0,86%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилася на 0,25% і зросла на 0,5% відповідно.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 315
Другие новости