Компании

все компании

Імпорт золота в Індію в січні впав до $0,7 млрд

15 лютого 2023 року, 20:34
Індія в січні 2023 року імпортувала золото всього на $697 млн, випливає з матеріалів міністерства торгівлі та промисловості країни.

Це в 3,4 раза менше, ніж у січні минулого року, в 1,7 раза менше за показник грудня, і є мінімальним значенням із травня 2021 року, коли на тлі чергової хвилі коронавірусу в країні закривали магазини і запроваджували обмеження пересувань.

Раніше аналітик World Gold Council Мукеш Кумар прогнозував, що офіційний імпорт золота в Індію може залишатися низьким, якщо покупці відкладатимуть закупівлі в очікуванні представлення бюджету країни 1 лютого.

Галузь очікувала зниження імпортного мита на золото, писав Reuters, оскільки з його підвищенням у середині минулого року різко підскочив "сірий" імпорт. Однак за фактом очікування не виправдалися, натомість уряд вирішив підняти імпортне мито і на срібло, щоб привести структуру мита на дорогоцінні метали у відповідність один одному.

Індія є одним з найбільших споживачів золота у світі, практично не виробляючи його сама. У 2022 році Індія імпортувала золота приблизно на $36,6 млрд.




Просмотров: 458
Другие новости