Компании

все компании

Норвегія виділить Україні 12 танків різних типів

14 лютого 2023 року, 17:01
Влада Норвегії ухвалила рішення виділити Україні 12 танків різних типів, заявив глава норвезького Міноборони Бьорн Арильд Грам.

"Норвегія пожертвує Україні вісім танків і до чотирьох танків особливого призначення. Також влада виділить фонди для придбання боєприпасів і запчастин, сказав міністр оборони Бьорн Арильд Грам", - йдеться в заяві норвезького уряду.

У заяві не уточнили, які саме танки Осло передасть Києву. Однак, згідно з документом, Норвегія спрямує до Європейського фонду миру близько $24,7 млн для закупівель боєприпасів і запчастин до танків Leopard 2.

На початку лютого прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере запропонував виділяти по 15 млрд норвезьких крон (приблизно $1,5 млрд) щорічно протягом п'яти років для надання гуманітарної та військової допомоги Україні.

Раніше влада ФРН оголосила про рішення передати Україні першу партію з 14 танків Leopard 2 і 178 танків Leopard 1. При цьому німецька влада дає союзникам дозвіл на те, щоб і вони теж поставляли в Україну танки Leopard 2.

Leopard 2 - основний бойовий танк бундесверу. Стоїть також на озброєнні Австрії, Угорщини, Польщі, Туреччини, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Іспанії, Данії, Греції, Фінляндії, Нідерландів. Його експлуатують із 1979 року, він має багато модифікацій, загалом вироблено понад 3,6 тис. од. цього танка.




Просмотров: 300
Другие новости