Компании

все компании

В Україні оголосили конкурс на управителя для заарештованих активів виробника мінеральної води "Моршинська" та Borjomi

11 лютого 2023 року, 21:09
В Україні оголосили конкурс на управителя для заарештованих активів виробника мінеральної води "Моршинська" та Borjomi

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), оголосило конкурс із добору управителя для заарештованих активів компанії IDS Ukraine, яка виробляє та реалізує мінеральну воду під ТМ "Моршинська", "Миргородська" і Borjomi.

Як повідомляється в прес-релізі відомства в п'ятницю, учасникам конкурсу запропоновано управління корпоративними правами компанії у вигляді 100% частки в статутному капіталі цієї юрособи в розмірі 8,8 млн грн.

Крім того, АРМА шукає управителя корпоративними правами іноземної компанії, а саме звичайними бездокументарними іменними акціями юридичної особи, що спеціалізується на оптовій торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, загальною номінальною вартістю 4,5 млн грн.

Уточнюється, що прийом заявок триватиме до 22 лютого, документи подаються електронною поштою агентства.

Як повідомлялося, раніше генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" розповів, що передача АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи.

Він нагадав, що рішення про передання АРМА корпоративних прав акціонерів IDS - громадян РФ, які перебувають під санкціями, Шевченківський районний суд Києва ухвалив 9 і 11 листопада 2022 року.

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) 23 листопада повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів IDS Ukraine задля уникнення виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва та реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

IDS Ukraine - українська група компаній, заснована 1996 року, найбільший національний виробник бутильованих вод. До складу холдингу входить Моршинський завод мінеральних вод "Оскар", "Миргородський завод мінеральних вод", дистриб'юторська компанія "ІДС" і оператор доставки води "ІДС Аква Сервіс".

ГК володіє торговими марками "Моршинська", "Миргородська", "Аляска" і "Аква Лайф".

За даними рейтингу 100 найдорожчих українських брендів, складеного виданням "НВ" і компанією MPP Consulting 2021 року, ринкова вартість бренда "Моршинська" холдингу IDS Group Ukraine становила $533 млн. Загальна сума капітальних інвестицій холдингу протягом останніх п'яти років становила 2,3 млрд грн.





Просмотров: 425
Другие новости