Компании

все компании

Узбекистан відновив перевезення в Афганістан залізницею

11 лютого 2023 року, 18:21
АТ "Узбекистон темір йулларі" (Залізниці Узбекистану) з 10 лютого відновило перевезення до Афганістану, повідомили в п'ятницю в прес-службі міністерства транспорту Узбекистану.

"За підсумками переговорів делегацій "Узбекистон темір йулларі" та управління залізниць Афганістану з 10 лютого відновлено доставку вагонів, спрямованих з Узбекистану до Афганістану на станцію Хайратон", - йдеться в повідомленні.
            
За даними прес-служби компанії, під час зустрічі було досягнуто домовленості та підписано новий протокол між адміністрацією залізниць Афганістану і ДП "Согдіана Транс" ("донька "Узбекистон темір йулларі" - ІФ) про продовження експлуатації залізниці "Хайратон - Мазарі-Шаріф".
            
Раніше повідомлялося, що з 1 лютого узбецька сторона призупинила перевезення до Афганістану через невиконання афганською стороною прийнятих на себе зобов'язань щодо технічних робіт.
            
Тим часом у грудні представники Узбекистану та Афганістану узгодили план заходів щодо поступового виконання афганськими залізничниками технічних робіт на території Афганістану до 1 лютого 2023 року, а також планували підписати до 27 січня новий контракт на експлуатацію та обслуговування лінії "Хайратон - Мазарі-Шаріф" в Афганістані.
            
Залізницю "Хайратон - Мазарі-Шаріф", протяжністю 75 км і вартістю $129 млн, побудувало АТ "Узбецькі залізниці" 2010 року. Через рік компанія створила ДП "Согдіана транс" для експлуатації та обслуговування цієї ділянки. За минулий час контракт на експлуатацію лінії неодноразово продовжували.




Просмотров: 518
Другие новости