Компании

все компании

Страхова компанія "Євроінс Україна" скоротила збір премій у 2022 році

9 лютого 2023 року, 16:32
Страхова компанія "Євроінс Україна" (Київ), дочірня компанія міжнародної страхової групи Euroins Insurance Group (EIG), у 2022 році зібрала 469,1 млн страхових премій, що на 20% менше, ніж у 2021 році, повідомляється у пресрелізі компанії.

Найбільші частки в портфелі компанії зайняли ОСЦПВ (61%), КАСКО (12%) і добровільне медичне страхування (11%). Обсяги премій зростали в сегментах ОСЦПВ (+8% до показника 2021 року), страхування від нещасних випадків (+27%) і страхування фінансових ризиків (+26%).

Зазначається, що страховик повністю відповідає вимогам регулятора ринку, має високу фінансову стійкість і виконує всі зобов'язання перед клієнтами.

Компанія також повідомляє, що за минулий рік компанія виплатила 187,5 млн грн страхових відшкодувань, що на 12% менше, ніж у 2021 році. Найбільше виплат - у сегменті ОСЦПВ (117,7 млн грн, +13% до суми, виплаченої 2021 року). У середньому компанія робила виплати клієнтам на суму понад 700 тис. грн щодня.

"Цей рік війни був дуже важким, але ми зберегли високу фінансову стійкість, виконували зобов'язання перед клієнтами та партнерами, відповідали жорстким вимогам регулятора ринку. Це і є головний підсумок нашої роботи, яку команда виконала за повної підтримки європейських акціонерів. Приріст премій в ОСЦПВ дає надію на збереження обсягів бізнесу у 2023 році. Зниження зборів у КАСКО, ДМС, страхуванні майна, туристичному страхуванні було неминучим для всього страхового ринку", зазначає голова правління СК "Євроінс Україна" Янко Ніколов.

СК "Євроінс Україна" - універсальний non-life страховик, працює на українському ринку з 1992 року. Компанія має близько 100 представництв по всій країні, володіє 25 ліцензіями, з них 16 - з добровільних і 9 - з обов'язкових видів страхування.

СК "Євроінс Україна" є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, активно працює в сегментах автострахування, медичного страхування, страхування майна, відповідальності та вантажів для приватних і корпоративних клієнтів. З початку 2021 року Євроінс Україна є членом Національної асоціації страховиків України (НАСУ).




Просмотров: 325
Другие новости