Компании

все компании

Німеччина схвалила постачання 187 танків Leopard 1 в Україну

8 лютого 2023 року, 11:59
Уряд Німеччини затвердив постачання основних бойових танків Leopard 1 в Україну. Загалом надано дозвіл на експорт 88 танків від групи Rheinmetall і 99 танків від Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft, повідомляє Business Insider.

Зазначається, що офіційні цифри будуть оприлюднені у вівторок.

Водночас, повідомляють джерела видання в уряді Німеччини, фінансування ремонту танків поки що не забезпечено. Це має бути остаточно з'ясовано тільки в найближчі кілька тижнів.

Крім того, очікується, що перші танки будуть доставлені не раніше середини цього року. Точної їхньої кількості поки що не встановлено, кажуть інсайдери, це теж залежить від фінансування. Також незрозуміло, чи будуть всі 187 Leopard 1 в кінцевому підсумку боєздатними, або багато танків доведеться використовувати як склади запасних частин.

Крім того, у приватних розмовах усередині уряду також наголошується, що військово-стратегічне значення доставки танків полягає не стільки в самих машинах, скільки у зміні боєприпасів, що використовуються. У танках Leopard використовується стандарт НАТО калібру 105 мм, що означає набагато краще постачання боєприпасів Україні, оскільки вона не може сама виробляти боєприпаси для своїх старих радянських танків. У довгостроковій перспективі це може підвищити стійкість української армії.




Просмотров: 234
Другие новости