Компании

все компании

Нафтокомпанія Nostrum має намір завершити реструктуризацію двох випусків євробондів

8 лютого 2023 року, 10:00
Нафтокомпанія Nostrum Oil & Gas Plc з активами в Казахстані планує завершити реструктуризацію двох випусків євробондів 9 лютого, йдеться в повідомленні компанії.

Йдеться про реструктуризацію єврооблігацій на суму $725 млн із купоном 8% річних і погашенням у липні 2022 року та євробондів на $400 млн із купоном 7% річних і погашенням у лютому 2025 року, випущених Nostrum Oil & Gas Finance B.V. У рамках реструктуризації, зокрема, передбачається зменшення номіналу акцій, а також випуск нових акцій і варантів.

Після зменшення номіналу та консолідації акцій загальний розмір випущеного акціонерного капіталу компанії становитиме до 169 млн 381 тис. 599 акцій і 15 млрд 244 млн 344 тис. 036 акцій з відстроченим дивідендом. У рамках процесу консолідації акціям буде присвоєно новий код ISIN. Чинний код ISIN наявних звичайних акцій (GB00BGP6Q951) буде анульовано, водночас після консолідації акції (зокрема, нові акції, які випустять у рамках реструктуризації) буде зареєстровано з новим кодом ISIN - GB00BQVVS097.

Очікується, що датою реєстрації акціонерів у реєстрі за результатами зменшення номіналу та консолідації акцій буде 9 лютого. Торги консолідованими акціями на Лондонській фондовій біржі розпочнуться вранці 10 лютого, уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Nostrum із 2020 року вела переговори про реструктуризацію боргу за євробондами. У грудні 2021 року компанія уклала з кредиторами угоду, у межах якої компанія випустить нові євробонди загальним обсягом $550 млн і конвертує частину боргу в акції та варанти. У квітні 2022 року умови реструктуризації підтримали 99,99% власників голосуючих акцій Nostrum.

Nostrum Oil & Gas Plc - незалежна нафтогазова компанія, що займається видобутком нафти і газу, а також розвідкою і розробкою нафтогазових родовищ у Прикаспійському басейні. Nostrum є материнською компанією казахстанського ТОВ "Жаікмунай".

Основний видобувний актив ТОВ "Жаікмунай" - Чинаревське родовище, розташоване в Західно-Казахстанській області поблизу кордону Казахстану з РФ і поруч із кількома великими трубопроводами.

Компанії також належать права на Ростошинське нафтогазове родовище. Цей актив, що перебуває на стадії проведення геологорозвідувальних робіт і освоєння, розташований на відстані близько 100 км від Чинаревського родовища.

Згідно з даними Казахстанської фондової біржі (KASE), станом на 1 січня 2023 року основними акціонерами Nostrum були: ICU Holdings Limited (Британські Віргінські острови) - 23,83%, АТ "Tengri Partners (Kazakhstan)" - 20,34%, Dehus Dolmen Nominees Limited (Гернсі) - 16,25%, Fraseli Investments S.a.r.l. (Люксембург) - 8,56%.




Просмотров: 289
Другие новости