Компании

все компании

SkyUp скоротила перевезення пасажирів у 2,3 раза

6 лютого 2023 року, 10:51
Авіакомпанія SkyUp (Київ) 2022 року перевезла у 2,3 раза пасажирів менше, ніж 2021 року - 1,08 млн, що пов'язано з повномасштабною агресією Росії проти України та закриттям українського неба з 24 лютого минулого року, ідеться в повідомленні на офіційному сайті SkyUp.

Згідно з ним, після початку війни компанія працювала на умовах "мокрого лізингу" з 10-ма авіакомпаніями, серед яких Wizz Air, SmartWings, Freebird Airlines, Tailwind Airlines, Corendon Airlines, і всього за рік виконала 7713 рейсів у 204 аеропорти світу за 627 маршрутами.

Уточнюється, що літаки SkyUp також виконували чартерні рейси для туристичних операторів із Молдови та країн Балтії, зокрема, для афілійованого туроператора Join UP!, а також спеціальні рейси для хасидських прочан із Тель-Авіва до Кишинева.

"Не дивлячись на тимчасову відсутність можливості виконувати рейси з/до України, істотну зміну конкурентних умов і умов роботи на нових ринках, ми продовжуємо свою діяльність і не зупинялися від самого початку повномасштабного вторгнення", - наголошується в повідомленні.

SkyUp підкреслила, що їй вдалося зберегти авіапарк, оскільки завдяки щільному графіку перельотів 24 лютого на момент закриття українського неба 10 з 11 літаків перебували за кордоном, а 16 серпня компанія поповнила флот новим середньомагістральним Boeing 737-800 на 189 пасажирських місць 2011 року випуску.

Згідно з релізом, минулого року SkyUp не скорочувала співробітників, а менше ніж 10% співробітників вирішили залишити компанію з власних причин, а ще 53 співробітники служать у ЗСУ. 80% із 1200 співробітників, що залишаються в штаті SkyUp, залучалися до роботи з різним рівнем завантаженості, "більша частина команди залишається в Україні", ідеться в повідомленні.

У SkyUp також зазначили, що в середині минулого року відкрили лінійну станцію техобслуговування власного флоту в Антальї (Туреччина). Аналогічна лінійна станція діє в Талліні. У компанії зазначають, що планували розвивати напрямок технічного обслуговування власного флоту і в Україні, зареєструвавши в березні 2021 року організацію Sky-Stream: на момент російського вторгнення було обладнано й підготовлено станцію технічного обслуговування в аеропорту "Бориспіль". "Однак повномасштабна війна змусила шукати можливості для роботи за кордоном", - констатували в SkyUp.

Компанія повідомила, що отримала сертифікати відповідності стандартам безпеки TCO Великої Британії та Швейцарії, що дає право на виконання рейсів до цих країн, а також забезпечують відповідність вимогам національних правил САА ОАЕ, необхідних для виконання нерегулярних пасажирських рейсів до цих країн.

У планах компанії на 2023 рік - зміцнення позиції на нових ринках і розвиток напряму мокрого лізингу, а також виконання чартерних рейсів на замовлення українських та іноземних туроператорів, зазначається в релізі.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року, перший рейс здійснила 2018 року. Засновником є ТОВ "ACS-Україна" Тетяни та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!

Як повідомлялося, авіакомпанія SkyUp 2020 року перевезла 1,25 млн пасажирів (виконавши водночас 8,7 тис. рейсів), а 2021 року збільшила цей показник до 2,5 млн.


По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 259
Другие новости