Компании

все компании

Хорватія і Болгарія можуть продовжувати імпорт нафтопродуктів із РФ - OFAC

5 лютого 2023 року, 16:44
Обмеження, пов'язані з "ціновою стелею" на російські нафтопродукти, не зачеплять їхнього імпорту до Болгарії та Хорватії, повідомляють у документах Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) реалізації price cap.

Зокрема, Болгарія зможе до 31 грудня 2024 року закуповувати в Росії нафту і нафтопродукти, що транспортуються морем. Хорватії дозволено до 31 грудня 2023 року імпортувати вакуумний газойль, вироблений у РФ, у разі відсутності альтернативних варіантів поставок.

Крім того, країни Євросоюзу, у яких немає виходу до моря і є залежність від трубопровідних поставок нафти з РФ, можуть продовжувати їх отримувати до ухвалення іншого рішення Європейською Радою. При цьому генеральна ліцензія 56A Мінфіну США також допускає й імпорт такими країнами російських нафтопродуктів.

Рада ЄС у суботу офіційно затвердила price cap на нафтопродукти з Росії: одну стелю цін встановлюють на рівні $100 за барель, вона стосується бензину і дизельного палива, і стелю на продукцію з низькою доданою вартістю - $45 за барель. Рішення набуває чинності з 5 лютого 2023 року.




Просмотров: 525
Другие новости