Компании

все компании

За 2022 рік Україна налагодила експорт продукції тваринництва до ще 12 країн

31 січня 2023 року, 13:03
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерство закордонних справ України у 2022 році погодили 22 форми міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту продукції тваринництва до 12 країн світу.

Як випливає з пресрелізу відомства в понеділок, за минулий рік відкрито ринок Албанії для м'ясних напівфабрикатів з України; у Грузію - равликів; до Домінікани - молока й молочних продуктів; до Ізраїлю - декоративної прісноводної риби, живих кроликів, жувальних предметів для домашніх тварин, свіжих і оброблених шкір і шкур, до Канади - м'яса птиці і продуктів із нього; до Кенії - молока й молочних продуктів.

Крім того, дозволено експорт українських жувальних предметів для домашніх тварин, сирих і консервованих кормів для домашніх тварин до Північної Македонії, кормів для домашніх тварин до Сінгапуру; інкубаційних яєць, консервованих і перероблених кормів для домашніх тварин до Сербії; продуктів переробки тваринного білка (не для споживання людиною) і рибних продуктів до Туреччини, столових яєць до Пакистану, а також м'ясних продуктів і напівфабрикатів до Чорногорії.

Держпродспоживслужба також наголосила, що за 2022 рік до 432 збільшилася кількість підприємств-виробників продуктів тваринного походження, які мають право експорту своєї продукції до ЄС, що на 53 більше, ніж було на початку 2022 року. Для порівняння, за 2021 рік таке право отримали 23 підприємства.

"Ця позитивна динаміка у збільшенні кількості українських експортерів на європейський ринок є надзвичайно важливою в умовах набутого Україною статусу країни - кандидата на вступ до Європейського Союзу. Робота в цьому напрямі триватиме постійно та за умови виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС у межах наших зобов'язань щодо вступу до Євросоюзу ця цифра збільшуватиметься щодня", - підсумувало відомство у пресрелізі.




Просмотров: 284
Другие новости