Компании

все компании

Швейні фабрики "Текстиль-Контакт" не скоротили випуск продукції

16 січня 2023 року, 12:16
Швейні підприємства групи компаній "Текстиль-Контакт" ("ТК") за час війни змогли або зберегти випуск виробів на рівні минулого року, або наростити їхнє виробництво, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Група ТК має швейні виробництва в Чернігові, Коростені та Лубнах, які активно працюють, незважаючи на війну", - зазначили в прес-службі.

Зокрема, швейна фабрика "ТК-Коростень", що спеціалізується на пошитті спецодягу та форми для українських силових структур, починаючи з січня 2022 року, щомісяця випускала близько 4 тис. виробів на місяць, як і в аналогічні місяці минулого року.

"У виробництва є замовлення від держустанов, міністерств і відомств (ЗСУ, Держприкордонслужба, Тероборона і Нацгвардія України)", - зазначають у компанії.

При цьому за період війни на 10% збільшився штат працівників фабрики.

У пресслужбі зазначили, що незважаючи на складнощі через обстріли Чернігова в перші місяці війни, змогла відновити роботу в повному обсязі швейна фабрика ТК-Style, і очікуваний обсяг випуску за підсумками 2022 року становить 94 тис. швейних виробів, як і роком раніше.

Водночас фабрика, що працює на давальницькій сировині та випускає чоловічий і жіночий одяг, продовжує співпрацю із зарубіжними замовниками.

"Докладено багато зусиль, щоб переконати наших партнерів залишитися з нами і залучити до співпраці нових, запевнити їх, що незважаючи на війну, ми хочемо і можемо працювати. Підприємству вдалося не тільки зберегти співпрацю з постійними замовниками, а й почати працювати з новими", - зазначають у компанії.

Серед замовників фабрики ТК-Style у 2021 році - Kate Spade, Wattana, De Fursac, Comma, а до переліку клієнтів у 2022 році увійшли Isabel Marant, Faconnable, Lufthansa.

У компанії також додали, що текстильна фабрика "ТК-Домашній Текстиль - Чернігів", яка зазнала руйнувань під час ворожих обстрілів і пожежі і після відновлення запустила в червні випуск тканини, до кінця року вийшла на випуск 10 тис. погонних метрів на день.

"А наймолодше підприємство - "ТК-Лубни", за січень-листопад виготовило 38,88 тис. од. продукції - на 43% більше, ніж 2021 року. У Лубнах ми стартували 4 роки тому з орендним приміщенням і 60 швачками. Зараз, колектив фабрики понад 120 співробітників. Наприкінці минулого року ми придбали приміщення 2300 кв.м у власність і вже з березня розпочинаємо реконструкцію для створення повноцінної швейної фабрики", - розповіли у пресслужбі.

"ТК-Лубни" працює з 2019 року, спеціалізується на пошитті спецодягу та форми переважно для внутрішнього ринку.

У компанії зазначили, що наразі "Текстиль-Контакт" не відмовився і від ідеї створення швейного виробництва в Західній Україні, ведеться активна робота із залучення інвесторів у нові проєкти (текстильні та швейні).

Водночас власник групи компаній "ТК" Олександр Соколовський серед проблем, з якими стикаються виробничі підприємства групи, що виконують, зокрема, замовлення Міноборони, зазначив, що в умовах форс-мажору (вимкнення електроенергії, тривоги тощо) вони часто вибиваються з термінів постачання продукції, і отримують штрафні санкції.

"Нам доводиться збирати купу довідок і доводити форс-мажор у ТПП, до того ж такі довідки отримати досить складно - їх або не дають, або з великим часом на відповідь, тому що всі їх завалюють запитами. Тому ми просимо владу ухвалити єдину постанову, виключивши штрафні санкції в договорах з держорганами хоча б на термін 35-40 днів, або позбавте від необхідності збирати довідки", - зазначав Соколовський на організованому Центром економічної стратегії круглому столі з бізнесом і владою наприкінці грудня.

"Текстиль-Контакт" - одна з найбільших торгово-виробничих груп на ринку легкої промисловості України, заснована 1995 року. Наразі являє собою холдинг, що об'єднує різні напрямки активів: оптова і роздрібна торгівля, імпорт тканин, фурнітури та домашнього текстилю, виробництво тканин, ниток, сервіси ательє та хімчистка, а також пошиття одягу та спецодягу (зокрема військового обмундирування).

За даними Соколовського, озвученими під час щорічної конференції Ukraine Economic Outlook минулого тижня, у Групі компаній працює понад 1500 осіб.

За його словами, 2022 року група заплатила понад 200 млн грн податків (у попередні роки приблизно 160-165 млн грн).

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 227
Другие новости