Компании

все компании

Понад 1 мільйон громадян України отримали тимчасову посвідку на проживання в Німеччині

12 січня 2023 року, 14:32
Заявки на надання притулку в Німеччині протягом минулого року подали понад 244 тис. осіб, перше місце серед них посіли громадяни Сирії, повідомляє в середу Associated Press.

Агентство зазначає, що, згідно з німецькими статистичними даними, слідом за сирійцями в цьому списку йдуть громадяни Афганістану, Туреччини та Іраку.

Крім того, до країни прибуло понад мільйон громадян України, однак їм не потрібно подавати заявку на надання притулку, оскільки вони одразу ж отримують тимчасову посвідку на проживання.

У Берліні зазначають, що 2022 року кількість біженців зросла на 27,9%, як порівняти з 2021 роком, особливо це проявилося в останні три місяці 2022 року.

Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер повідомила, що уряд намагається якнайшвидше інтегрувати біженців у життя на новому місці, із цією метою проводять уроки німецької мови, вживають багато інших заходів. Водночас вона зазначила, що влада Німеччини намагається зробити все можливе, щоб якомога швидше депортувати з країни тих, кому в наданні притулку було відмовлено.

По материалам: Associated Press





Просмотров: 320
Другие новости