Компании

все компании

Литва передасть Україні системи ПВО та зенітні установки - Науседа

12 січня 2023 року, 10:34
Литва передасть Україні системи протиповітряної оборони та зенітні установки, повідомив литовський президент Гітанас Науседа.

"Ми хочемо, щоб ця війна закінчилася якомога швидше перемогою України ... Ми робимо все можливе, щоб надавати підтримку Україні, зокрема, у військовій сфері. Сьогодні я привіз хороші новини. Ми передаємо системи ППО і зенітні установки, які мають допомогти вам у боротьбі", - заявив Науседа на пресконференції з президентами України та Польщі у Львові.

Він наголосив, що у внутрішній політичній системі Литви жодного разу не виникало суперечностей щодо підтримки та допомоги Україні, яка, за його словами, має бути максимальною та швидкою.

Водночас, наголосив Науседа, наразі Україні необхідно рухатися в бік нових досягнень, зокрема, щодо початку процесу переговорів про вступ до ЄС.

"Ваша країна в такий складний час реалізовує рекомендації до початку переговорів про повноцінне членство в ЄС. Упевнений, що незабаром матимемо можливість обговорити це питання на рівні Європейської Ради, засідання якої відбудеться 9-10 лютого. Наша країна робить усе можливе, щоб включити питання України до порядку денного. Думаю, що за головування Швеції будуть конкретні кроки щодо прискорення процесу переговорів", - заявив глава Литви.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський подякував литовській стороні за зенітні системи для захисту української енергетичної системи та польській стороні - за рішення надати роту танків Leopard.

"Я дякую Литві й особисто Гітанасу Науседі за рішення передати Україні зенітні системи, які посилять захист нашої енергетичної системи, зокрема, від атак дронів... Вітаю таке рішення, яке схвалила Польща", - заявив Зеленський.




Просмотров: 538
Другие новости