Компании

все компании

"Метінвест" спрямував на допомогу країні 2,8 млрд грн

1 січня 2023 року, 14:50
Гірничо-металургійна група "Метінвест" від початку російського вторгнення спрямувала на зміцнення обороноздатності країни, підтримку співробітників і мирних українців понад 2,8 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн - на потреби армії в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова".

У прес-релізі компанії в п'ятницю констатується, що "Метінвест" залишається надійною опорою України в економічній, оборонній і соціальній сферах.

Генеральний директор групи Юрій Риженков зазначив, що "Метінвест" докладає всіх зусиль, щоб наблизити перемогу України в усіх напрямках.

"Наші підприємства, наскільки це можливо у воєнних умовах, продовжують виробляти продукцію для оборони і відновлення інфраструктури країни, зберігати робочі місця і платити податки. У рамках Сталевого Фронту Ріната Ахметова ми забезпечуємо амуніцією і виробами з металу нашу армію. Гуманітарна ініціатива "Рятуємо життя" опікується продуктами і предметами першої необхідності для українців, а також їхнім фізичним і психологічним здоров'ям. Ми піклуємося про співробітників і прагнемо зберегти колектив, щоб допомагати країні в майбутньому", - сказав Риженков, якого цитує пресслужба.

За його словами, в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" "Метінвест" налагодив системне постачання на фронт найнеобхідніших речей. Зокрема, підприємства групи виробляють вироби зі сталі: на фронт передали 69 спеціальних мобільних укриттів для зміцнення окопів.

У пресрелізі зазначається, що "Метінвест" - один із найбільших постачальників амуніції для армії серед приватних українських бізнесів. Захисників захищатимуть 25 тисяч касок і шоломів, а також 150 тисяч бронежилетів, більшість із яких виготовляють в Україні. Для цього на підприємствах групи налагодили виробництво сталі для бронепластин.

Крім того, збутова компанія "Метінвест-СМЦ" поставляє гарячекатаний лист для виготовлення елементів жорсткого захисту техніки: позашляховиків, медичного транспорту, автомобілів комунальних служб та іншого обладнання, яке працює в зоні обстрілів. Нещодавно в "Метінвесті" розробили броньовані щити, що захищають операторів великокаліберної зброї від ворожого вогню.

З початку війни зі сталі "Метінвесту" вироблено понад 80 тисяч протитанкових їжаків, а також шиповані ланцюги і міні-бастіони.

Щоб пережити складну зиму, "Метінвест" заздалегідь подбав про засоби обігріву для військовослужбовців і мирних жителів. Своїми силами та у співпраці з партнерами компанія виготовила 2 500 польових печей, а також передає вугілля і дрова.

Крім того, теплу зимову форму отримають понад 7 тисяч співробітників "Метінвесту", які служать у ЗСУ - на це спрямовано близько 12 млн грн.

Для зміцнення обороноздатності армії "Метінвест" шукає і доставляє в Україну тактичне обладнання та техніку. Компанія вже передала бійцям близько 1 700 тепловізорів, 1 000 дронів, 315 автомобілів, зокрема й "швидких", і 1 млн літрів пального для машин.

Рятувати життя поранених бійців допомагає понад 31 тисяча кровоспинних турнікетів і аптечок, інше медичне обладнання, ліки та витратні матеріали від "Метінвесту".

Разом із благодійним фондом PULSE компанія сприяє розвитку тактичної медицини в Україні. На організацію навчання військовослужбовців у зоні бойових дій "Метінвест" спрямував майже 5 млн грн.

Проєкт "Рятуємо життя", створений "Метінвестом" у координації з Фондом Ріната Ахметова, став однією з найбільших гуманітарних ініціатив в Україні та вже допоміг майже 350 тисячам українців. За 10 місяців війни з-за кордону доставлено понад 4 000 тонн харчових продуктів і речей першої необхідності.

Крім того, в рамках проєкту лікарні забезпечено медикаментами, обладнанням та витратними матеріалами на суму понад EUR240 тис.

Гуманітарні вантажі до лікарень Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам'янського, Покровська та Авдіївки доставляють і за окремою програмою, що реалізується "Метінвестом" і Фондом Ріната Ахметова. Загальна сума допомоги медикам у рамках двох проєктів становить близько 170 млн грн.

"Метінвест" також забезпечує лікарні України киснем і встановлює в медустановах системи резервного живлення. З початку року медики отримали 1 500 тонн кисню для лікування хворих на коронавірус та інших кисневозалежних пацієнтів.

З осені "Рятуємо життя" разом із Проєктом підтримки протезування в Україні Protez Hub займається протезуванням постраждалих на війні українців. Крім того, "Рятуємо життя" займається психологічною реабілітацією.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 461
Другие новости