Компании

все компании

Мінагрополітики погодило 77 грантів на розвиток садівництва і тепличного господарства

27 грудня 2022 року, 10:00
Міністерство аграрної політики і продовольства України до теперішнього часу видало 77 наказів (+20 за місяць) про надання грантів сільгоспвиробникам для закладання садів і будівництва теплиць на загальну суму 371 млн грн (+96 млн грн).

Як повідомляється на сайті відомства в понеділок, суми грантів для фермерів варіюються від 140 тис. грн до 10 млн грн на одного одержувача, а загальна площа майбутніх насаджень і під теплицями - 1,08 тис. га, з яких 1,07 тис. га буде використано для закладання садів, і 12,35 га - під будівництво теплиць.

Міністерство також уточнило, що 70 грантів на загальну суму 322 млн грн спрямують на закладення садів, а сім грантів на загальну суму 49 млн грн видадуть на будівництво теплиць.

Така підтримка аграріїв дасть змогу створити 211 постійних робочих місць у теплицях і 385 у галузі садівництва, також завдяки програмам з'явиться додаткові 8,83 тис. сезонних робочих місць.

За даними відомства, наразі 20 підприємств-учасників програми вже отримали на свої рахунки сумарно 27,1 млн грн.

До трійки лідерів серед регіонів-учасників програми за площею насаджень і площ під будівництво теплиць увійшли Закарпатська, Львівська та Київська області, за сумою грантів - Закарпатська, Дніпропетровська та Львівська області. Уточнюється, що незмінна першість і за площею, і за обсягом грантів залишається за Закарпаттям: 215,5 га і 74 млн грн відповідно.

Як повідомлялося, гранти на розвиток теплиць дають змогу агропідприємцям залучити до 7 млн грн фінансування, а під закладку садів - до 10 млн грн. Загалом на фінансування таких проєктів держава виділить понад 16 млрд грн.




Просмотров: 205
Другие новости