Компании

все компании

Швейцарія слідом за ЄС ввела нові санкції проти РФ

21 грудня 2022 року, 18:54
Швейцарія слідом за ЄС запровадила нові санкції проти РФ, у "чорні списки" потрапили 141 фізична і 49 юридичних осіб, ідеться в заяві швейцарського уряду.

"Швейцарія, вносячи 21 грудня зміни до санкційних списків, тим самим долучилася до заходів ЄС", - зазначено у прес-релізі.

"Швейцарія вносить зміни до санкційного режиму в рамках заходів, які ухвалив ЄС у зв'язку з постачанням іранських безпілотників Росії та тривожною обстановкою в Україні, що зберігається", - уточнюється в документі.

Санкції набувають чинності о 18:00 за місцевим часом.

Згідно із заявою, ЄС 16 грудня також ввів заборону на експорт до РФ ще низки категорій товарів і на надання Росії низки послуг, і швейцарський уряд зі свого боку вивчить ці заходи.

Рада ЄС затвердила 16 грудня дев'ятий пакет санкцій щодо РФ, який передбачає, зокрема, обмеження проти гірничодобувного та енергетичного секторів і заборону на експорт товарів космічної промисловості та безпілотників.

Серед іншого ЄС також додав до "чорних списків" ще 168 структур, пов'язаних з оборонною промисловістю Росії. Крім того, до дев'ятого пакету санкцій ЄС проти Росії увійшли 144 фізичні особи, включно з високопоставленими російськими чиновниками, депутатами, військовими та артистами з Росії.




Просмотров: 328
Другие новости