Компании

все компании

ПівнГЗК замістить лушпинням соняшника природний газ

17 грудня 2022 року, 13:55
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний гірничо-збагачувальний комбінат, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", має намір реалізувати технологію заміщення природного газу твердим біопаливом.

Відповідно до матеріалів, наявних у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", планованою діяльністю передбачається "Реалізація технології заміщення природного газу твердим біопаливом (подрібнене лушпиння соняшника), установка комплексу споруд та обладнання, яке буде підключено до випалювальних машин Lurgi-552 A, B без внесення істотних змін до наявного обладнання".

При цьому уточнюється, що нове будівництво комплексу споруд для подачі біопалива передбачається здійснити на проммайданчику Північного ГЗК.

Терміни реалізації проєкту і сума витрат на нього не оприлюднюються.

Північний ГЗК - одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи, яке спеціалізується на виробництві залізорудного концентрату із вмістом заліза 65,8% і окатишів із вмістом заліза 63%. Виробничі потужності комбінату дають змогу виробляти понад 13 млн тонн концентрату і близько 8 млн тонн окатишів на рік. До складу підприємства входять Первомайський і Ганнівський кар'єри, дві збагачувальні фабрики, два цехи з виробництва окатишів і допоміжна інфраструктура.

ПівнГЗК входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".




Просмотров: 431
Другие новости