Компании

все компании

Виробництво екологічно чистого авіаційного палива становитиме щонайменше 300 млн літрів - прогноз

7 грудня 2022 року, 16:29
Виробництво екологічно чистого авіаційного палива (SAF) у світі за підсумками 2022 року становитиме щонайменше 300 млн літрів, прогнозує Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA).

Це втричі вище торішнього показника.

Згідно з оптимістичнішими розрахунками, загальний обсяг виробництва SAF цього року може сягнути 450 млн літрів, зазначається в повідомленні IATA.

Авіакомпанії минулого року взяли на себе зобов'язання досягти нульового рівня викидів CO2 до 2050 року і вважають, що SAF зробить у це ключовий внесок. Для досягнення поставленої мети річні виробничі потужності мають збільшитися до 450 млрд літрів SAF до 2050 року.

"У 2022 році на ринку було щонайменше втричі більше SAF, ніж у 2021 році. І авіакомпанії використовували кожну краплю, навіть за дуже високими цінами! Якби було більше, то купили б", - заявив генеральний директор IATA Віллі Волш.

За його словами, очевидна проблема недостатніх поставок, і "урядам, які поділяють мету зі скорочення викидів до нуля до 2050 року, необхідно впроваджувати комплексні виробничі стимули для SAF". Це необхідно для успішного переходу економік на поновлювані джерела енергії і для декарбонізації авіації.

До теперішнього часу з використанням SAF було виконано понад 450 тис. комерційних рейсів. У поточному році було оголошено про укладення близько 40 угод про постачання екологічного авіапалива, йдеться в повідомленні.

IATA представляє близько 300 авіакомпаній по всьому світу, на частку яких припадає близько 83% глобальних авіаперевезень.




Просмотров: 294
Другие новости