Компании

все компании

Microsoft випустить ігри Call of Duty на консолях Nintendo

7 грудня 2022 року, 20:41
Microsoft Corp. досягла угоди з японською Nintendo Co. про випуск відеоігор популярної серії "Call of Duty" на приставках Nintendo протягом десяти років за умови, що регулятори схвалять злиття Microsoft з дистриб'ютором цих ігор Activision Blizzard.

Термін дії угоди з Nintendo може бути продовжено, і Microsoft загалом має намір розширити кількість платформ, користувачі яких отримають доступ до її ігор, сказав глава підрозділу Xbox Філ Спенсер в інтерв'ю Bloomberg News.

Наразі "Call of Duty" доступна на ПК, а також приставках Xbox і PlayStation. З 2013 року ігри серії не виходять на консолях Nintendo.

Дата повернення "Call of Duty" на приставки Nintendo поки невідома, але Спенсер зазначив, що після закриття угоди зі злиття з Activision (очікувана дата - червень 2023 року) всі наступні ігри серії виходитимуть одночасно на всіх платформах.

Microsoft оголосила про плани купити Activision за $69 млрд у січні. Угода очікує схвалення антимонопольних регуляторів.

"Угода з Nintendo і особливо час, коли про неї було оголошено, явно виглядає як спроба Microsoft задобрити регуляторів, - зазначив аналітик Серкан Тото. - Поки що мені складно уявити, що поточні приставки Nintendo потягнуть останні ігри серії "Call of Duty", але наступна версія консолі Switch явно зможе впоратися з такою грою".

Акції Microsoft дешевшають на 0,3% під час попередніх торгів у середу. Ціна паперів Nintendo в Токіо зросла на 0,3%.




Просмотров: 490
Другие новости