Компании

все компании

"Метінвест" оголосив тендер із викупу своїх єврооблігацій-2023 на суму до $70 млн

3 грудня 2022 року, 14:16
Гірничо-металургійна група "Метінвест" оголосила тендер з викупу своїх єврооблігацій з погашенням 23 квітня 2023 року на суму до $70 млн за ціною від 70% до 80% від номіналу.

"Обґрунтуванням запрошення (на тендер) є активне управління термінами погашення боргу групи для згладжування відтоку грошових коштів на обслуговування боргу та зниження нестачі ліквідності в першій половині 2023 року, з огляду на вкрай нестабільне операційне середовище для групи та її дочірніх компаній", - наголошується в інформації "Метінвесту" на біржі.

Група наголосила, що наразі має намір продовжувати обслуговувати свій борг, проте війна в Україні, що триває, у поєднанні з нестійкими цінами на продукцію "Метінвесту" створюють безпрецедентні проблеми для діяльності.

"Запрошення дає інвесторам групи можливість зменшити свою експозицію на бізнес, пов'язаний з Україною, в контексті війни, що триває, і ширших ринкових потрясінь", - зазначив "Метінвест".

Він уточнив, що на ринку наразі в обігу перебувають його єврооблігації-2023 загальною номінальною сумою $168,583 млн, хоча початковий обсяг їхнього випуску становив $944,15 млн.

Конкурентні та неконкурентні заявки на викуп приймаються в термін до вечора 9 грудня, а результати пропозиції будуть оголошені 12 грудня з розрахунками 14 грудня.

"Метінвест" може продовжити терміни пропозиції до кінця дня 23 грудня, однак у цьому разі викуповуватиме облігації за раніше встановленою під час тендеру ціною мінус ще 3% від номіналу з остаточним оголошенням результатів 28 грудня і розрахунками 29 грудня.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

Раніше подібні тендери з викупу єврооблігацій оголосили енергетичні "дочки" СКМ: ДТЕК ВДЕ і "ДТЕК Енерго".

Зокрема, компанія Ornex Limited з групи СКМ готова придбати євробонди ДТЕК ВДЕ, випущені на EUR325 млн під 8,5% з погашенням у 2024 році, на загальну суму до EUR20 млн за ціною до 30% від номіналу. Заявки приймалися до 1 грудня, оголошення результатів планується 5 грудня, а розрахунки - 8 грудня.

Потім "ДТЕК Енерго" оголосила про готовність DTEK Holdings Limited викупити її євробонди з погашенням у 2027 році і купонною ставкою 7/7,5% на загальну суму $50 млн за ціною до 27% від номіналу. Заявки приймаються до вечора 8 грудня, оголошення результатів планується 9 грудня, а розрахунки - 15 грудня.

За даними Штутгартської біржі, наразі єврооблігації "Метінвесту" котируються за курсом 79,67% від номіналу.




Просмотров: 356
Другие новости