Компании

все компании

Ціни на нафту коливаються, але завершують тиждень зростанням

2 грудня 2022 року, 11:51
Ціни на нафту коливаються слабо, але завершують тиждень зростанням, Brent - $86,99 за барель

Ціни на нафту коливаються слабко і різноспрямовано на торгах у п'ятницю, але завершують тиждень впевненим зростанням завдяки сигналам поступового пом'якшення карантинних обмежень у Китаї.

Кілька великих міст КНР оголосили про пом'якшення ковідних заходів, що дає змогу інвесторам сподіватися на збільшення ділової активності та, відповідно, попиту на нафту в країні.

У Гуанчжоу, Шицзячжуані та Ченду послаблено вимоги, що стосуються регулярності проходження тестів на COVID-19 і пересування громадян, повідомило агентство Bloomberg. У деяких областях почали працювати ринки і громадський транспорт. У Пекіні хворим людям дозволено перебувати вдома замість ізоляції в спеціальних центрах.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 6:15 КСК у п'ятницю становить $86,99 за барель, що на $0,11 (0,13%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти подешевшали на $0,09 (0,1%), до $86,88 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,03 (0,04%), до $81,19 за барель. До закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,67 (0,8%), до $81,22 за барель.

З початку цього тижня Brent подорожчала на 4%, WTI - більш ніж на 6%.

"Нам не слід очікувати різкого розвороту політики китайської влади, проте будь-яке пом'якшення ковідних обмежень варто вітати, - зазначає головний аналітик OANDA Крейг Ерлам. - Підхід КНР до боротьби з коронавірусом був руйнівним для економіки та довіри громадян, і протести показали, як змінилося ставлення населення до цього".

У центрі уваги трейдерів цього тижня - чергове засідання ОПЕК+, яке відбудеться у вихідні, і ринок здебільшого очікує, що держави організації ухвалять рішення зберегти незмінним рівень видобутку, зазначає Bloomberg.

З понеділка набуває чинності ембарго Євросоюзу на закупівлю російської нафти.

Крім того, згідно зі схваленим G7 планом, з 5 грудня компанії ЄС і Великої Британії зможуть надавати послуги морського транспортування і страхування перевезень російської нафти лише в тому разі, якщо її закуповують за ціною, нижчою за визначену стелю.

У четвер The Wall Street Journal повідомила з посиланням на свої джерела, що Єврокомісія у відповідь на продовження РФ війни проти України запропонувала 27 країнам ЄС затвердити стелю цін на російську нафту в розмірі $60 за барель.

По материалам: Bloomberg


теги: нафта



Просмотров: 259
Другие новости