Компании

все компании

InfoSapiens провела опитування щодо сприйняття реформ українцями

30 листопада 2022 року, 16:20

Упродовж 12-30 жовтня 2022 року соціологічна агенція InfoSapiens на замовлення «Вокс Україна» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Швеції в Україні провела всеукраїнське онлайн-опитування громадської думки щодо сприйняття реформ українцями.

Повні результати наведені у вкладенні. Тут наводжу фрагмент результатів.«Позитивне ставлення українців до усіх названих в опитуванні реформ переважає над негативним. До найбільш важливих (відповіді «дуже важлива» та «скоріше важлива») реформ, на думку українців, належать цифровізація державних послуг, реформа армії, децентралізація, медреформа та створення антикорупційних органів.

Важливість реформ для респондентів (у %)


Так, реформу армії дуже важливою визнають понад дві третини опитаних (68,4%), скоріше важливою — 18,1%, тоді як зовсім не важливою ця реформа є лише для 2,7% респондентів. Цифровізація державних послуг є дуже важливою для 61,5% опитаних та скоріше важливою — для чверті опитаних (26%), а зовсім неважливою — лише для 1,8%. Децентралізація є дуже важливою або скоріше важливою для 81% українців, а медреформа — для 80%. Створення антикорупційних органів дуже важливим назвали більше половини (54,8%) опитаних, скоріше важливим — близько чверті (24,3%), а зовсім неважливим — 3,8%.

Серед найменш важливих та таких, про які не чули, українці назвали судову реформу, впровадження ринку землі та малу приватизацію».

Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (старше 18 років), що проживає на підконтрольній Україні території, а також включає людей, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року. Структура вибірки пропорційна населенню України за такими параметрами як стать, вік, розмір населеного пункту та регіон відповідно до даних Державної служби статистики станом на 01.01.2022 року. Теоретична похибка не перевищує 2,2% для загальної вибірки.

Опитування проведене в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні. Результати опитування не обов’язково відображають позицію Посольства Швеції в Україні та Міжнародного фонду «Відродження».





Просмотров: 397
Другие новости