Компании

все компании

Фондові індекси АТР підвищуються на торгах за винятком японського

30 листопада 2022 року, 14:37
Фондовые индексы Азиатско-Тихоокеанского региона (АТР) преимущественно выросли на торгах в среду, исключение составил японский индикатор.

Трейдери чекають на виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джерома Пауелла, що відбудеться ввечері в середу, а також оцінюють статистичні дані з Китаю та слідкують за новинами щодо обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусної інфекції в країні, і масштабних протестів проти них.

Китайська влада напередодні оголосила про плани активніше вакцинувати населення похилого віку від коронавірусу, скоротивши час між щепленнями для осіб віком понад 80 років до трьох місяців.

Фондовий індекс Shanghai Composite до 7:22 КСК зріс на 0,06%, гонконгський Hang Seng - на 0,8%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю опустився в листопаді до 48 пунктів з 49,2 пункту місяцем раніше - максимальними темпами з квітня, свідчать дані Державного статистичного управління КНР (ДСУ).

Експерти в середньому очікували його зниження до 49 пунктів, зазначає Trading Economics.

PMI сфери послуг у листопаді впав до 46,7 пункту, також максимальними темпами з квітня. У жовтні його значення становило 48,7 пункту.

Лідерами зростання в Гонконзі є акції автовиробника Geely Automobile Holdings Ltd. (+8,6%), телекомунікаційної China Unicom Ltd. (+6,25%) і власника мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (+3,7%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 до 7:22 КСК втрачає 0,35%.

Обсяг промислового виробництва в Японії скоротився на 2,6% у жовтні відносно попереднього місяця, свідчать попередні статдані. Зниження промвиробництва зафіксовано другий місяць поспіль. У вересні показник знизився на 1,7%.

Експерти в середньому очікували скорочення промвиробництва в жовтні на 1,5%, згідно з Trading Economics.

Лідерами зниження виступають папери енергетичної Tokyo Electric Power Co. Holdings Inc. (-3,3%), виробника будівельних матеріалів Sumitomo Osaka Cement Co. Ltd. (-3,3%) і розробника ігор Konami Group Corp. (-2,9%).

Південнокорейський індикатор KOSPI до 7:24 КСК зростає на 1,1%.

Промвиробництво в Південній Кореї скоротилося на 3,5% у помісячному вираженні в жовтні. Темпи падіння були максимальними з травня 2020 року. У вересні показник знизився на 1,9%. Експерти прогнозували скорочення промвиробництва в жовтні на 1%.

Роздрібні продажі в країні в жовтні знизилися на 0,2% відносно попереднього місяця після падіння на 1,9% у вересні.

Акції одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 1,5%, автовиробника Hyundai Motor Co. - на 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 у середу додав 0,4%.

Індекс споживчих цін (CPI) в Австралії збільшився на 6,9% у річному вираженні в жовтні, свідчать офіційні статдані. Темпи зростання сповільнилися порівняно з підйомом на 7,3% у вересні, який став максимальним щонайменше з вересня 2018 року, пише Trading Economics.

Експерти в середньому прогнозували зростання показника на 7,4%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросли на 1,6% і 1,7% відповідно.




Просмотров: 183
Другие новости