Компании

все компании

Amazon.com планує виділяти понад $1 млрд на рік на виробництво фільмів

24 листопада 2022 року, 16:58
Американська Amazon.com Inc., найбільший у світі інтернет-рітейлер, планує виділяти понад $1 млрд на рік на виробництво фільмів, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

При цьому компанія має намір випускати ці фільми не в стримінгових сервісах, як це стало популярно останнім часом, а проводити традиційні прем'єри і запускати їх у прокат у кінотеатрах. Amazon сподівається знімати на ці гроші від 12 до 15 фільмів на рік.

Плани компанії в разі їх реалізації можуть зрівняти її за кількістю фільмів з такими великими студіями як Paramount Pictures, зазначає Bloomberg.

Водночас Amazon доведеться інвестувати ще більше, щоб конкурувати з Netflix Inc., яка вважає за краще працювати через свою стримінгову платформу. У той час як Netflix випускає майже 100 фільмів на рік, Amazon виробляє лише близько 26 фільмів, більшість з яких не англійською мовою.

У березні цього року Amazon закрила операцію з купівлі голлівудської студії MGM за $8,45 млрд. Як очікується, саме ця студія стане головним активом компанії в кіноіндустрії.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 374
Другие новости