Компании

все компании

Volkswagen уклав нову угоду з профспілкою IG Metall щодо підвищення зарплат працівникам компанії

23 листопада 2022 року, 17:51
Німецький автомобільний концерн Volkswagen AG уклав нову угоду з найбільшою в країні трудовою профспілкою IG Metall щодо підвищення зарплат працівникам компанії, а також виплати бонусу в розмірі EUR3 тис.

Volkswagen уклав угоду з профспілкою, до якої входять 125 тис. працівників компанії, що передбачає підвищення зарплат у два етапи - на 5,2% у червні 2023 року і на 3,3% - у травні 2024 року.

Угода також передбачає неоподатковуваний бонус у розмірі 2 тис. євро в першому кварталі 2023 року і EUR1 тис. на початку 2024 року, повідомила компанія.

Минулого тижня IG Metall також уклав угоду з роботодавцями щодо підвищення зарплати працівникам металургійної та електроенергетичної галузей на 8,5% протягом двох років на тлі рекордної за кілька десятиліть інфляції в країні.

Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у жовтні збільшилися на 11,6% у річному вираженні, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни (Destatis), опубліковані минулого тижня.

Темпи інфляції прискорилися порівняно з 10,9% у вересні й оновили історичний максимум. У щомісячному вираженні ціни зросли на 1,1% після стрибка на 2,2% у вересні.

Акції Volkswagen під час торгів у середу дешевшають на 2,2%.




Просмотров: 511
Другие новости